Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Red Bull čakajú domáce preteky. Čo na to Mercedes?

Dokáže Red Bull nadviazať na triumf z predchádzajúcich pretekov v Montreale alebo sa všetko vráti do starých koľají a oslavovať budú opäť fanúšikovia Mercedesu?

22.06.2014 09:00
Sebastian Vettel Foto: ,
Formula 1 sa do Rakúska vrátila po jedenástich rokoch.
debata

Odpoveď na tieto otázky dá nedeľňajšia Veľká cena Rakúska (štart o 14.00), ôsme podujatie MS automobilov F1.

Na víťazstvo Daniela Ricciarda v Kanade, vďaka ktorému sa narušila doterajšia hegemónia tímu Mercedes (štyri výhry Lewisa Hamiltona a dve Nica Rosberga), chce rakúska stajňa nadviazať aj na domácej pôde. „Chceme ukázať, že sa stále zlepšujeme,“ naznačil ambície Christian Horner, šéf tímu Red Bull. „Pred domácim publikom síce budeme pod väčším tlakom, ale verím, že to zvládneme a fanúšikom sa za podporu odvďačíme,“ dodal pre autosport.com.

Naopak, na víťaznú vlnu sa chce vrátiť ich nemecký konkurent. Najmä Hamilton, ktorý musel po 2. mieste v Monaku a výpadku v Montreale prenechať líderskú pozíciu tímovému kolegovi Rosbergovi. Hoci priznal, že na okruhu v Spielbergu nikdy nejazdil a vyskúšal si ho len na simulátore, trať si rýchlo osvojil a verí v dobrý výsledok. „Je to vzrušujúca výzva a som na ňu pripravený. Rovnako ako moje auto,“ poznamenal Brit.

Podujatie v Rakúsku je pre väčšinu jazdcov veľkou neznámou, do kalendára F1 sa vracia po dlhých jedenástich rokoch a uskutoční sa na bývalom A1 Ringu, ktorý v súčasnosti nesie názov Red Bull Ring. Vlastníkom nie je nik iný ako Dietrich Mateschitz, majiteľ firmy Red Bull, ktorý chcel pôvodne postaviť nový okruh, ale po protestoch miestnych obyvateľov ho len zrenovoval a pred tromi rokmi otvoril.

Poradie MS:

Jazdci: 1. Rosberg (Nem./Mercedes) 140 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 118, 3. Ricciardo (Austr./Red Bull) 79, 4. Alonso (Šp./Ferrari) 69, 5. Vettel (Nem./Red Bull) 60, 6. Hülkenberg (Nem./Force India) 57.
Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 258, 2. Red Bull 139, 3. Ferrari 87, 4. Force India 77, 5. McLaren 66, 6. Williams 58.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká cena Rakúska