Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Kanade je favoritom Hamilton

Nico Rosberg, Lewis Hamilton či konečne niekto iný? Nedeľňajšia Veľká cena Kanady, siedme podujatie MS automobilov F1 (štart o 20.00 SELČ, priamy prenos na TV Dajto), opäť sľubuje napínavé súboje najmä medzi jazdcami tímu Mercedes.

07.06.2014 12:00
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Rosberg s Hamiltonom si už vydebatovali incident spred dvoch týždňov v kvalifikácii na Veľkú cenu Monaka a vojnovú sekeru vraj zakopali. „Hovorili sme o tom hneď po pretekoch, aj priatelia sú raz hore, raz dolu,“ citoval server autosport.com Hamiltona, ktorý na svojho tímového kolegu stráca štyri body.

„Poznám Nica dlho a rešpektovali sme sa ešte predtým, než začali nejaké problémy v F1,“ podotkol a Rosberg ho doplnil: „Máme ťažké obdobie. Korene vzájomnej úcty sú však staré 15 rokov. Obaja chceme vyhrávať, obaja máme šancu na titul. Budeme spolupracovať a pokúsime sa o to najlepšie pre tím.“

Brit vyhral na mestskom okruhu v Montreale už trikrát, prípadným štvrtým triumfom by sa opäť dostal na čelo MS. „Je to moje najobľúbenejšie podujatie, tamojší okruh mi veľmi sedí. Vyhral som tu svoje prvé preteky F1 v kariére a chcem v tom pokračovať,“ povedal. Naopak, Rosbergovi sa v Kanade príliš nedarí, dosiaľ tam neskončil lepšie ako piaty. „To sa tento rok musí zmeniť,“ vyhlásil Nemec.

Lanské víťazstvo zrejme nezopakuje Sebastian Vettel. Obhajca titulu prežíva katastrofálnu sezónu, k výraznejšiemu výsledku by mu v Kanade nemuseli pomôcť ani agregáty Renault, ktoré by už mali mať konečne plný výkon. Navyše, šéf stajne Red Bull Christian Horner si myslí, že montrealská trať jeho jazdcom vôbec nevyhovuje a predpokladá, že budú na nej trpieť. Šéf francúzskeho dodávateľa motorov však predpokladá opak. „V posledných štyroch pretekoch sme urobili nejaké vylepšenia a celý proces skompletizujeme v Montreale. Malo by to priniesť veľký efekt,“ uviedol Remi Taffin.

Poradie MS – jazdci:
1. Rosberg (Nem./Mercedes) 122 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 118, 3. Alonso (Šp./Ferrari) 61, 4. Ricciardo (Austr./Red Bull) 54, 5. Hülkenberg (Nem./Force India) 47, 6. Vettel (Nem./Red Bull) 45. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 240, 2. Red Bull 99, 3. Ferrari 78, 4. Force India 67, 5. McLaren 52, 6. Williams 52.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká cena Kanady