Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cibulková skončila, teší sa na Mexiko

Pre slovenskú tenistku Dominiku Cibulkovú sa sezóna 2010 skončila. Na poslednom turnaji roka v Moskve dohrala vo štvrťfinále. V ňom nestačila na Mariu José Martinezovú-Sanchézovú, ktorej podľahla hladko 2:6, 3:6.

22.10.2010 15:19
Dominika Cibulková Foto:
Dominika Cibulková.
debata

,,Táto Španielka je pre mňa asi najnepríjemnejšia zo všetkých na okruhu. Má veľmi pestrú hru. Strieda silné topspinové údery so slajzovanými. Často nabieha na sieť a ťažko sa viem proti nej dostať do nejakého rytmu. Ak ju chcem zdolať, musím sa ešte zlepšiť," priznala pre Pravdu 21-ročná Slovenka. Proti o sedem rokov staršej súperke prehrala aj druhý vzájomný duel. Vlani, tiež v Moskve, uhrala Cibulková ešte o gem menej.

Za účasť medzi najlepšou osmičkou milióndolárového turnaja získala Slovenka odmenu 24 773 dolárov a v rebríčku jej pribudne 120 bodov, ktoré ju na budúci týždeň posunú pred Danielu Hantuchovú na post slovenskej jednotky.
Aj tak jej však nevyšiel cieľ, ktorý si dala po úspešnom štvrťfinálovom účinkovaní na grandslamovom US Open. Tým bol návrat do Top 20. Po New Yorku ju čakali ešte štyri podujatia, na ktorých mohla body len získať. Lenže turné v Ázii sa jej veľmi nedarilo. ,,Nevyšlo mi to podľa predstáv. V Tokiu som pokašľala zápas s Pavľučenkovovou a v Pekingu zase so Sevastovovou. V oboch zápasoch som sa dopustila malých chýb, ktoré však rozhodli o výsledku."

Zlepšenie neprišlo ani po návrate do Európy. V Linzi prehrala prekvapujúco v úvodnom kole s Grékyňou Eleni Daniliiduovou. Napokon však sezónu ukončila rovnako, ako ju začala. Účasťou vo štvrtfinále – v januári v Aucklande a teraz v Moskve.

Pre Cibulkovú bola tohtoročná sezóna dosť turbulentná. ,,Bola zložitá. Menila som trénerov, zvykala som si na niečo nové, bojovala so zraneniami. Ale ku koncu sezóny som sa opäť dostala do pozitívnej nálady," zhodnotila zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana.

Hoci sa tenisový rok pre ňu skončil, prípravu na nový odštartuje už 8. novembra. Dovtedy má v pláne relax. ,,Teším sa na desaťdňovú dovolenku v mexickom Cancúne," prezradila najbližšie plány bývalá dvanástka hráčka sveta.
Slovenským fanúšikom sa predstaví 22. novembra v bratislavskom Národnom tenisovom centre v exhibičnom deblovom vystúpení proti Anne Kurnikovovej.

Dvojhra – štvrťfinále:
María José Martínezová-Sánchezová (8-Šp.) – Dominika Cibulková (SR) 6:2, 6:3 za 85 minút

debata chyba