Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manchester už hladá nového Rooneyho

Predstaviteľov Manchestru United čaká obdobie ťažkého rozhodovania. Vrásky na tvári im robí rozhodnutie ich klenotu - útočníka Wayna Rooneyho, ktorý odmietol predĺžiť súčasný kontrakt a klub chce opustiť už v januárovom prestupovom termíne. United zarobí len v prípade, že Rooneyho predá už v zime. Inak výrazne prerobí.

21.10.2010 08:23
Fernando Torres Foto:
Bude sa na Old Trafford sťahovať Fernando Torres?
debata (1)

Dvadsaťštyriročný anglický reprezentant má v zmluve klauzulu, že ak prestúpi z United za viac než 30,6 miliónov eur, tak 25% z rozdielu medzi danou hranicou a prestupovou sumou pôjde na účet FC Everton. Práve tam totiž Rooney vyrástol a pričuchol k veľkému futbalu.

V tejto chvíli vidia anglické médiá len troch vážnych záujemcov o jeho služby. Podľa denníka Daily Telegraph ponúka Chelsea Londýn 22,7 miliónov eur. Lenže Manchester City je údajne pripravený zložiť na stôl takmer 40 miliónov.

Ak Rooney zostane v United do konca sezóny, môže v lete odísť podľa pravidiel FIFA len za 5,67 miliónov eur plus nízke odstupné. Aj preto je otázne, či sa budú v zime ostatné veľkokluby predbiehať v mnohomiliónových ponukách, keď o pár mesiacov neskôr ho môžu získať oveľa lacnejšie.

Navyše, ani taký trénerský mág, akým je José Mourinho z Realu Madrid neverí, že by Rooney z United odišiel. „Zostane. Pravdepodobne chce z nejakého dôvodu odísť, ale on podľa mňa patrí do Manchestru United, patrí ich fanúšikom, na Old Trafford. Mám ho rád, mám rád Alexa Fergusona a tiež United a verím, že najlepšou vecou pre neho bude, keď tam zostane do konca kariéry,“ poznamenal pre Daily Telegraph Mourinho. Ale nebol by to on, keby nepridal ešte niečo: „Ale keď sa nakoniec rozhodne odísť, môže mi zavolať.“

V United sa už pre istotu obzerajú po náhrade za Rooneyho. Spomínajú sa najmä dve mená – Karim Benzema a Fernando Torres. V prípade Španiela by to bol prvý priamy prestup medzi dvoma klubovými rivalmi od roku 1964, keď Phil Chisnall odišiel na Anfield Road.

1 debata chyba