Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemám v tíme urazených hráčov, vraví tréner lídra z Komárna. Ligový zápas s Dunajskou Stredou by bol zážitok

Dvanásť kôl bez prehry a osembodový náskok na čele tabuľky. Futbalisti Komárna patria medzi prekvapenia druholigovej súťaže. Tretí rok ich vedie skúsený tréner Mikuláš Radványi (54).

20.10.2023 13:19
SR Futbal FL Pohronie príprava štart BBX Foto: ,
Mikuláš Radványi na archívnej snímke.
debata

Mieri Komárno do prvej ligy?

Momentálne to tak vyzerá. (smiech) Ak mužstvo získa z dvanástich zápasov 34 bodov, okrem jednej remízy všetko vyhrá, klamali by sme, keby sme tvrdili niečo iné. Začali sme dobre. Ale ďalších osemnásť zápasov je pred nami, takže rozhodnuté nie je.

Túži Komárno postúpiť do najvyššej súťaže?

Pred sezónou sme si taký cieľ nedávali. Hovorili sme, že by sme radi skončili do tretieho miesta. V Komárne vyrastá pekný futbalový stánok. Všetci vidíme, že sa tam usilovne pracuje. Bolo by krásnym vyvrcholením nášho úsilia, privítať na novom štadióne najlepšie slovenské tímy. Ale nepredbiehajme, opakujem, postup nebol naším cieľom. Na jeseň nás čaká ešte päť stretnutí, po nich si sadneme a poradíme sa, čo ďalej.

komárno humenné futbal Čítajte aj Bude mať juh Slovenska dva tímy vo futbalovej lige? Komárno má už osembodový náskok

Komárno je líder súťaže, hoci hráva domáce zápasy v Šali, chýba mu domáce prostredie. Nepovažujete to za nevýhodu?

Samozrejme, je to nevýhoda. Musíme na každý zápas cestovať, aj na domáci viac ako hodinu. Nie je to jednoduché, ale zvládame to. Vedeli sme, že nás niečo také čaká a pripravili sme sa na to. Našli sme v Šali dobré podmienky. Na každý zápas posiela klub autobus s fanúšikmi, ďalší prídu individuálne na autách, utvorili nám domáce prostredie.

Bude komárňanský štadión pripravený už na jar?

Toto nie je úplne otázka pre mňa. Počul som už viacero optimistických termínov, ten najoptimistickejší vraví, že v priebehu jari by sa tam už mohlo hrať. Ale je to náročná stavba, vždy sa môže objaviť nejaký problém. Vidím, že na štadióne je už zelená tráva. To je dobrý signál. A rastú aj tribúny okolo. Počkám si na realitu.

Zdolali ste už najväčších súperov, naposledy druhý Púchov na jeho pôde 1:0. Padli však štyri červené a veľa žltých kariet. Z čoho pramenila veľká nervozita v zápase?

Aj pred ním bolo cítiť napätie. Hráčov na to upozorňujem už tretí zápas. Nie vždy sa niekomu podarí potiahnuť takú úspešnú sériu. Pre súperov sme výborná motivácia, chcú nás zastaviť. Púchov má dobrý tím, tabuľka neklame, čakal som ťažký zápas. V ňom boli aj verdikty, ktoré sa domácim nepáčili.

Rozhodca vylúčil ich trénera, potom aj hráča a aj nášho. Sily sa vyrovnali, druhý domáci hráč videl červenú kartu až v nadstavenom čase. Škoda, že sme nedali ďalší gól, mali sme na to dosť šancí. Potom by nebol zápas taký hektický. Lebo kým je výsledok 1:0, súper stále cíti šancu.

Mikuláš Radványi Čítajte aj Nemajú nás tam radi, poopľúvali nám trénera! Maďari píšu o incidente po výhre Komárna

Čo ešte potrebuje Komárno, aby sa v prvej lige chytilo ako naposledy napríklad Podbrezová či Banská Bystrica?

V Podbrezovej to bolo o niečom inom. Trénoval som tam pol roka, viem, o čom hovorím. Zobrali piatich-šiestich mladých hráčov, reprezentantov do 21 rokov. Bolo vidieť, že majú kvalitu, len im chýbali skúsenosti. Neprekvapuje ma, že je Podbrezová tam, kde je. Ale aj my sme odohrali už viacero zaujímavých zápasov s ligistami, v pohári sme vyradili dokonca Dunajskú Stredu. Ale keď mužstvo z nižšej súťaže postúpi vyššie, potrebuje doplniť káder.

Chystáte v ňom veľké zmeny?

Hovorím o prípadnom posilnení o zopár skúsenejších futbalistov. Mám zásadu, že hráči, ktorí si vybojujú postup, by mali dostať šancu aj vo vyššej súťaži. Nie je fér, ak odmakajú rok-dva a potom ich odstavia. To sa nerobí.

Komárňanský tím poznáte dobre. Prekvapil aj vás taký hladký jesenný priebeh?

Žiadna výhra nebola hladká. Hráči tvrdo pracovali a na každý zápas sa dôkladne pripravovali. Budujem mužstvo už tretí rok, jeho základ tvorí sedem-osem futbalistov, ktorí so mnou začínali. Viem, čo môžem od tímu čakať a vieme, čo chceme hrať. Je výhoda, ak tréner dostane priestor a pracuje s hráčmi dlhší čas. V lete sme káder vhodne doplnili. Je v ňom zdravá konkurencia.

Mám silnú lavičku, k dispozícii 17–18 schopných futbalistov. Tvrdím, že najlepším trénerom je vždy konkurencia. V tíme nie sú urazení futbalisti, všetci idú v tréningu na 100 percent, aby sa dostali do základu. To sa prejavuje.

Kto zo súperov vás môže reálne ohroziť? Prešov? Púchov? Ostatní už strácajú dvanásť a viac bodov…

Odkedy sa vrátil tréner Marek Petruš do Prešova, neprehral tri zápasy, Tatran sa netají postupovými ambíciami. O Púchove už bola reč, hrá dobrý, kultivovaný futbal. A rátam ešte aj s Myjavou, s ňou jedinou sme stratili body, bola nepríjemný súper.

Čo bývalí ligisti Pohronie a Liptovský Mikuláš, ktorí sa prepadli do druhej polovice tabuľky?

Nad Pohroním sme vyhrali 4:0 a bol to pre nás asi najmenej problémový zápas. Nad Liptovským Mikulášom sme zvíťazili len 3:2, súper hral výborne, bol to náš najťažší zápas. Ale posledné tri Liptáci prehrali a padajú. Majú už veľkú stratu, ale určite budú hrať lepšie a prejaví sa to aj v tabuľke.

futbal, ilustračná Čítajte aj Tragédia blízko našich hraníc. Kráľ strelcov dal gól a onedlho ho oživovali. V nemocnici zomrel

Väčšinu úspešnej kariéry ste prežili v Dunajskej Strede, viedli ste ju aj ako tréner. Teraz by mohli oba tímy z juhu Slovenska pôsobiť v lige a budovať si veľkú rivalitu…

Pre mňa by bol zážitok, keby som ako tréner priviedol Komárno na ligový zápas do Dunajskej Stredy. Verím, že by bol vypredaný štadión v oboch mestách. Komárno pôsobí piaty rok v druhej lige a v prvej ešte nikdy nehralo. Ale rivalita medzi ním a Dunajskou existuje, veľa fanúšikov DAC žije v Komárne. Bolo by to derby. Ale to je ďaleko.

Zatiaľ beží všetko ako po drôtiku. Máte z niečoho obavy?

Zo zranení hráčov, dúfam, že zostanú do konca jesene v dobrej kondícii. Teraz nás čakajú papierovo slabší súperi, ale nesmieme podceniť nijaký zápas a udržať si pokoru. Pokúsime sa náskok na čele ešte zveľadiť.

Hospodárenie klubov našej futbalovej ligy Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete dvanásť klubov najvyššej...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Mikuláš Radványi #KFC Komárno