Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladým nič nedarujem, budem bojovať. Weiss vravel o jedinej spravodlivosti

Dva razy viedli, ale nevyhrali. Ružomberskí futbalisti však obrali Slovan o dva body, čo sa v tejto sezóne ešte na začiatku augusta podarilo na Tehelnom poli len Banskej Bystrici.

04.12.2023 10:47
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss na lavičke Slovana.
debata (2)

Obe stretnutia sa skončili rovnakým výsledkom – 2:2.

Hosťom sa bod málil

Ružomberčania boli do prestávky efektívni: dve strely na bránku, dva góly. V závere úspešne odolávali veľkému, ale neúčelnému a na šance chudobnému tlaku domácich, no nakoniec opúšťali Bratislavu nespokojní. Bod sa im málil.

„Sme sklamaní, siahali sme na tri body, viedli sme 2:1. Streliť dva góly na Tehelnom poli sa nepodarí každému,“ vysvetľoval brankár Tomáš Frühwald, ktorý dostal prvý raz šancu v aktuálnej sezóne až po príchode trénera Ondřeja Smetanu.

Predtým zachraňovala remízu s Ružomberkom na domácej pôde Dunajská Streda a teraz aj Slovan. V oboch prípadoch patril 21-ročný Frühwald k výrazným oporám. V Bratislave stál medzi ružomberskými žrďami v piatom zápase v rade. Vytlačil zo zostavy jednotku Ivana Krajčírika.

„Na Slovan sme prišli s defenzívnou taktikou a cieľom bol zisk bodu. Slovan nás tlačil osemdesiat minút. Mal som nejaké zákroky, aspoň mi nebola zima,“ zľahčoval po zápase.

Bez nazvu Čítajte viac Séria belasých sa skončila domácim zakopnutím s Ružou, Spartak proti Skalici pálil jednu šancu za druhou

Tvrdí, že od príchodu trénera Smetanu sa toho dosť zmenilo.

„Aj náš štýl hry. Venujeme sa viac defenzíve a prináša to ovocie. Neprehrali sme tretí zápas za sebou a dúfam, že to bude už len lepšie,“ doplnil brankár, ktorý verí, že mužstvo ešte zabojuje o účasť v prvej šestke. „Hrá sa stále o veľa bodov, určite sa ešte nevzdávame.“

Koniec víťaznej série

Ružomberský kouč bol takisto sklamaný, že v Bratislave nezískali viac.

„Nepoznám trénera, ktorý by nechcel vyhrať. Viem, že je to odvážne, ale v našej situácii nemáme iné východisko. Netvrdím, že sme boli k výhre blízko, ale v zápase sme žili, mali sme nádej na víťazstvo a remíza ma mrzí,“ vravel Smetana.

Slovan ukončil sériu, v ktorej vyhral v lige desať zápasov po sebe. Tréner Vladimír Weiss tomu nepripisuje väčší význam.

Maria Arreghiniová koláž Čítajte viac Pozerať sa jej do očí? Náročná úloha! Nezvládol ju ani majster sveta, moderátorka ho úplne odrovnala

„Myslím, že hráči sa na to nepozerajú, ja už vôbec nie. Samozrejme, každý bod je dôležitý, lebo liga bude ešte ťažká, najmä play off,“ zdôraznil.

Bol to aj Weissov súboj s bývalým zverencom. Smetanu viedol práve v belasom drese v roku 2012. „Som rád, že som trénera obral o dva body, ale oni to doženú a sezónu zvládnu,“ doplnil 41-ročný kouč.

Weiss si uvedomuje, že v súťaži pribúdajú tréneri, ktorí boli kedysi jeho zverenci. Už predtým narazil aj na Pavla Staňa či Antona Šoltisa, čaká ho súboj s Jánom Kozákom mladším…

"Človek si stále myslí, že má štyridsať. Chuť máte, ale vek sa nedá zastaviť, to je jediná spravodlivosť v živote, ktorá existuje.

Je to prirodzené, aj ja som začínal ako mladý tréner. Myslím si, že stále mám čo dať mužstvu. Raz ma však mladí tréneri vytlačia, ale ľahko im to nedarujem, ešte budem bojovať," uzavrel.

Nárast trhovej hodnoty slovenských futbalistov Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Niektorí prispeli viac, iní menej. Postup...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.