Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič vytvoril ďalší grandslamový rekord. Keď sa Federera pýtali, na koho by stavil peniaze, odpovedal veľmi vtipne

Zostali štyria, pozornosť sa však sústredí predovšetkým na dvoch.

08.09.2023 09:00
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič a Carlos Alcaraz.
debata (1)

V semifinále tenisového US Open dnes proti sebe nastúpia Novak Djokovič a Ben Shelton, Carlos Alcaraz zasa vyzve Daniila Medvedeva. Ak sa naplnia papierové predpoklady a postúpia favoriti, v nedeľu by sme mohli vidieť vysnívané finále.

Djokovič – Alcaraz…

Stávka na istotu

Podľa bookmakerov to vyzerá pomerne jednoznačne. Predovšetkým srbský šamión a od budúceho pondelka staronová svetová jednotka by nemal vo finále chýbať.

Proti americkému bombardérovi, ktorý ešte vlani hral v univerzitnej súťaži a na domácom grandslamovom podujatí je senzáciou, bude v pozícii obrovského favorita.

V druhom semifinále na seba narazia dvaja poslední víťazi z Flushing Meadows. Alcaraz má teda pred sebou nepomerne náročnejšiu prekážku ako Djokovič. Rus Medvedev je totiž na americkom betóne ako doma.

Carlos Alcaraz Čítajte viac Alcaraz zvalcoval Zvereva a ide do semifinále. Pred zápasom proti Djokovičovi ho môže zastaviť už len ruský medveď

Napriek tomu, keď sa novinári zo Sports Illustrated opýtali legendárneho Rogera Federera, koho by v pravdepodobnom finále favorizoval, dovolil si predbehnúť situáciu. „Stavil by som na Novaka Djokoviča. Napokon, on je vždy stávka na istotu,“ odpovedal so smiechom Švajčiar.

Keď už spomíname Federera, Djokovič prekonal jeho rekord, keď sa stal prvým tenistom, ktorý sa dostal do 47. grandslamového semifinále v kariére. Až na trinásť z nich nastúpil v New Yorku, hoci tu naposledy vyhral v sezóne 2018.

A nielen Federer, aj samotný Alcaraz sa priznal, že už premýšľal o nedeľňajšom možnom finále na US Open proti Djokovičovi.

„Samozrejme, je to bližšie ako na začiatku turnaja. Sme od neho len jeden zápas. Bolo by to naozaj skvelé, ale na oboch ešte čaká ťažké semifinále, takže uvidíme. Očividne sa však obaja tešíme.“

Daniil Medvedev Čítajte viac Niekto tu raz zomrie, kričal Medvedev do kamery počas zápasu s Rubľovom

Mladý Španiel je po Andrem Agassim iba druhým mužom v Open ére, ktorý sa vo Flushing Meadows dostal trikrát do štvrťfinále pred dovŕšením 21 rokov.

Alcaraz už nie je vychádzajúcou, ale definitívnou hviezdou svetového tenisu. Minulý rok US Open vyhral, teraz však o sebe tvrdí, že je ešte lepším hráčom ako vlani.

"V New Yorku sa mi hrá vskutku dobre. Predvádzam tu svoju najlepšiu úroveň. Lanský rok bol veľmi ťažký, od štvrtého kola som hral zakaždým päť setov, aby som sa dostal do finále.

Fyzicky som na tom skvele a som pripravený odohrať proti Medvedevovi veľkú semifinálovú bitku," verí si rodák z El Palmaru.

Remíza 2:2

Tento rok si počína suverénne. Zatiaľ čo vlani to bolo na US Open preňho premiérové grandslamové semifinále, teraz bude už štvrté, pričom dva turnaje veľkej štvorky vyhral. Naposledy vo Wimbledone, kde zdolal práve Djokoviča 3:2 na sety.

US Open, fanúšik Čítajte viac Desivé scény! Češku vystrašil fanúšik, triasol sa, pri ústach mal penu. Ľudia kričali od strachu

Aktuálne ťahá pozoruhodnú grandslamovú bilanciu – z posledných 25 duelov prehral len jeden. V semifinále Roland Garros. Ako inak – s Djokovičom.

A ešte raz spomienka na zápas Djokovič – Alcaraz. Je pomerne čerstvá. Zo Cincinnati, z turnaja, ktorý predchádzal US Open. Srb vo finále vyhral 2:1 na sety. V obrovskej horúčave dokonca odvrátil mečbal.

Ich momentálna vzájomná bilancia je 2:2 na zápasy. Duel č. 5 by bol krásnym vyvrcholením záverečného grandslamu v sezóne.

Najbohatší tenisti v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
21. Ana Ivanovičová - 16 miliónov dolárov...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Daniil Medvedev #Carlos Alcaraz #Ben Shelton #US Open 2023