Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Regenda nie je pred MS stopercentný: Len štrnásť zápasov v NHL? Viac, ako niektorí za celý život

Pracuj na sebe, ukáž sa v reprezentácii a my ti pomôžeme vstúpiť do veľkého hokejového sveta. Recept na úspech, ktorý zaviedol Craig Ramsay na slovenskej striedačke, funguje.

26.04.2023 19:19
690980042 regenda Foto:
Pavol Regenda na MS 2022. Bude oporou aj v Rige?
debata

Dôkazom je aj Pavol Regenda. Keď sa pred troma rokmi vrátil z Fínska do Michaloviec, poznali ho len fundovaní hokejoví fanúšikovia. Nemal kde hrať, Dukla ho vzala na skúšku.

Vďaka tvrdej práci a húževnatosti sa rýchlo vypracoval na jagavú extraligovú hviezdu a dostal priestor aj v národnom tíme.

VIDEO: Regenda pred MS: Dúfam v dobrú partiu a úspech.

Video

Na olympiáde v Pekingu, kde prispel k zisku historického bronzu, patril medzi pozitívne prekvapenia. Na MS vo Fínsku už žiaril ako najlepší strelec mužstva. Odmenou bola zmluva s Anaheimom a príležitosť zahrať si v NHL.

„Rok v zámorí bol úžasný, dal mi veľa. Naučil som sa množstvo vecí, zistil som, na čom mám pracovať. Získal som motiváciu, aby som sa stal ešte lepším hokejistom,“ vraví šikovný útočník.

Ramsay Čítajte viac Ramsay má kľúčový post vyriešený. Koho pridá k Hrivíkovi a Cehlárikovi? Vicemajster sveta má pre neho tip

Premiérová sezóna

Priamočiary, dôrazný, sebavedomý. Aký je na ľade, tak vstúpil aj do boja o NHL.

V príprave zabudol na nováčikovský ostych a vďaka produkcii viac ako bod na zápas si nahlas vypýtal miestenku v prvom tíme.

„Jeho pozitívnymi stránkami sú vhodná hokejová postava a fakt, že sa správne pohybuje pred súperovou bránkou. Má na to nos, nebojí sa chodiť do týchto priestorov. Ak sa bude naďalej zlepšovať, stane sa z neho platný hráč tímu,“ chválil slovenského forvarda kouč Anaheimu Dallas Eakins pred štartom sezóny.

Pavol Regenda v drese Anaheimu Ducks. Foto: SITA/AP, Julia Nikhinson
09. Pavol Regenda Pavol Regenda v drese Anaheimu Ducks.

Regenda ho zaujal, ponechal si ho v prvom mužstve a napokon mu doprial v profilige 14 zápasov. Začiatkom novembra skóroval do siete Minnesoty a stal sa 72. Slovákom, ktorému sa to v profilige podarilo.

„Sezóna bola úžasná. Nečakal som, že začnem v prvom tíme. Ale vyšla mi príprava a dočkal som sa odmeny. Štrnásť zápasov v NHL bolo nad moje očakávania. Tréneri mi vraveli, že je to viac, ako majú niektorí hráči za celý život,“ hodnotí premiérovú sezónu v zámorí.

V NHL platí nepísané pravidlo, že nároky na mimoamerických hráčov sú vyššie ako na domácich. Regenda potvrdzuje, že o každú pozíciu v elitnom tíme prebieha veľký boj.

VIDEO: Regenda pred MS: Dúfam v dobrú partiu a úspech.

Video

„Každý hráč si musí miesto vybojovať. Aj pre ďalší rok mi povedali, že musím prísť pripravený a popasovať sa o miestenku, aby som mohol hrať v prvom tíme,“ vysvetľuje.

Ako sa všeobecne očakávalo, väčšinu sezóny strávil na farme Anaheimu v nižšej súťaži AHL. V tíme San Diego Gulls mal dostatočnú minutáž, ale mužstvu sa nedarilo. Nováčik zo Slovenska si prežil aj krušné chvíle.

„Anaheim má mužstvo v prestavbe. Nedarilo sa prvému ani farmárskemu. Prehrávali sme veľa zápasov, bolo to aj mentálne náročné. Keď sa nedarí, psychika ide dole. Takú čiernu sériu som ešte nezažil. Pred ďalšou sezónou prídu noví tréneri, všetci tak očakávajú, že aj výsledku budú lepšie,“ mieni.

Opatrný návrat

V závere ročníka ho postihlo jedno z najzradnejších zranení v hokeji.

Utrpel otras mozgu a do ďalších zápasov už nezasiahol. V utorok do Trenčína prišiel na reprezentačný zraz s tradičným úsmevom, ale bolo vidieť, že sám vie, že nie je stopercentný.

Zaujímavosti o Pavlovi Regendovi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Prvýkrát stál na korčuliach už v dvoch rokoch....

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #NHL #Anaheim Ducks #MS 2023 #Pavol Regenda #Riga 2023