Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss rieši pred Haifou rébus: ako nahradiť vykartovaného syna? Novému útočníkovi chýba posledný podpis

Najkvalitnejší súper, aký do Bratislavy zavítal v ére trénera Vladimíra Weissa. Trikrát v rade ovládol kvalitnú izraelskú ligu. Tri razy hral v skupinovej fáze Ligy majstrov.

08.08.2023 16:02 , aktualizované: 16:22
weiss slovan Foto:
Tréner Slovana Vladimír Weiss.
debata (6)

Naposledy vlani, keď z domáceho trávnika vypoklonkoval Juventus Turín po výhre 2:0. A s kapitánom, ktorý by podľa trénera belasých mohol hrať za FC Barcelona.

Tehelné pole čaká v stredu večer (20.30, prenos vysiela RTVS) futbalový sviatok.

Slovan hostí v prvom dueli 3. predkola Ligy majstrov Maccabi Haifa. Slovenský majster je proti tomu izraelskému outsiderom, ale kouč Weiss neskladá zbrane.

„Tešíme sa atmosféru i vynikajúceho súpera. Má obrovskú kvalitu, ale keď sme disciplinovaní a máme správny zápal, dokážeme neuveriteľné veci. Urobíme maximum, aby sme na odvetu odchádzali s postupovou šancou,“ vraví tréner Slovana.

Video

Belasí prebrali Bratislavu

Od mája 2021, keď do klubu prišiel, čelil viacerým kvalitným protivníkom: Bazileju, Olympiakosu Pireus, Ferencvárosu Budapešť, FC Kodaň či PAOK Solún.

Lenže kým väčšina z tohto menoslovu prechádza prestavbou, Haifa si užíva najlepšie obdobie v 110-ročnej histórii. Vyradenie so Slovanom by bolo veľkým neúspechom.

Gólová radosť Slovana proti Mostaru. Foto: TASR, Pavel Neubauer
02. Slovan vs. Mostar Čavrič Gólová radosť Slovana proti Mostaru.

"Či sú najkvalitnejším súperom? Uvidíme v stredu, ale vyzerá to tak. Haifa tri razy za sebou vyhrala titul, vlani skvele účinkovala v skupine Ligy majstrov.

Hrali otvorený futbal. Kapitán Chery je fantastický, môže hrať za FC Barcelona. Má skvelú ľavú nohu, je to režisér ich hry a kľúčový muž," chváli súpera Weiss.

Slovan poženie za postupom zaplnené Tehelné pole, v utorok hlásil klub už len 1000 voľných vstupeniek. Tisíc miest zaplnia deti.

03. Slovan vs. Mostar Weiss Čítajte viac Weiss: Ivan mi sľúbil útočníka, agenti nám posielajú stovky správ. Polievka chce ísť k nám, ide iba o peniaze

Fanúšikovia Maccabi budú v Bratislave chýbať, UEFA ich potrestala zákazom účasti na zápasoch mužstva na ihriskách súperov pre výtržnosti.

"Zodpovednosť voči 20-tisíc divákov je zaväzujúca. Hráčom však poviem, aby si zápas užili. Klub i chlapci na tréningoch makajú, zaslúžia si to. Poznajú ma, aj keď nakričím, tak odpustím, ale všetko má svoje mantinely.

Ak na ihrisku necháte všetko, a to sa chlapcom darí, tak vám diváci odpustia. Nepamätám si za posledné roky, že by bol v Bratislave taký záujem o futbal," reaguje tréner Weiss.

Od návratu na Tehelné pole ho čaká 35. duel v pohárovej Európe. Doma prehral zo sedemnástich iba štyri.

Proti Haife ho čaká veľká výzva aj preto, že kvôli trom žltým kartám nebude hrať kapitán Vladimír Weiss ml.

Kapitán Slovana Vladimír Weiss ml. Foto: SITA, Milan Illík
Vladimír Weiss Kapitán Slovana Vladimír Weiss ml.

„Keď hrali Čakvetadze a Vlado, mužstvo bolo postavené okolo nich, boli sme kreatívni. Teraz nemáme ani jedného, ale musíme si nájsť cestu,“ dopĺňa šéf belasej lavičky.

Suslov? Pracujeme na tom

Slovan celý utorok pracoval na príchode Dávida Strelca z talianskej Spezie.

Odchovanec belasých je už na Tehelnom poli, ale v čase tlačovej konferencie sa ešte čakalo na posledný podpis, aby mohol s mužstvom trénovať a dnes aj nastúpiť.

„Čakáme na posledný podpis majiteľa Spezie, ktorý žije v USA. My sme spravili všetko, je to na Talianoch. Mali sme čas do polnoci, aby sme ho zaregistrovali a mohol hrať. Poznáme ho, chýba mu herná prax. Veríme však, že si vzájomne pomôžeme,“ ozrejmuje Weiss.

Haifa fans Čítajte viac Palestína, Palestína! Obávaní chuligáni Maccabi na Slovan neprídu, UEFA im to zatrhla

Nebál by sa talentovaného útočníka, ktorý z klubu odišiel pred dvomi rokmi proti vôli Weissa i generálneho riaditeľa Ivana Kmotríka ml., postaviť do základnej zostavy?

"Nebál. Sebavedomie určite nestratil. Má dobrú povahu, svet je gombička. Na futbal je to ideálna kombinácia. Verí si, nemá stres.

Musí byť disciplinovanejší, aby talent od Boha pretavil. Možno preto sa v Spezii nepresadil tak, ako by chcel," dopĺňa Weiss st.

Ak by jeho zverenci uspeli, v play off o skupinovú fázu Ligy majstrov by sa stretli s Young Boys Bern.

Tomáš Suslov. Foto: SITA/AP, David Ramos
11. Tomáš Suslov Tomáš Suslov.

V prípade, že by išla ďalej Haifa, bude Slovan bojovať o miestenku v skupine Európskej ligy. V play off by narazil na jedného z dvojice Rakow Čenstochová, Aris Limassol. V nich by mužstvu mohol pomôcť aj ďalší mladý slovenský talent – Tomáš Suslov.

„Je to jeden z hráčov, po ktorých sa pozeráme. Riešime to s Ivanom Kmotríkom aj Robom Vittekom. Vieme, v akej je Tomáš situácii. Je to náročnejší prípad ako Strelec, lebo je pod dlhodobejším kontraktom, ale pracujeme na tom,“ uzatvára Weiss.

Najdrahší futbalisti v každom tíme Niké ligy Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
MFK Dukla Banská Bystrica; Róbert Polievka...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba