Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Portugalčania vedia súperov mučiť. Súperi o nás hovoria s rešpektom a strachom, burcuje Calzona

Francesco Calzona je na slovenskej reprezentačnej lavičke už viac ako rok. Teraz sa taliansky tréner sa chystá na vrchol doterajšej kariéry.

07.09.2023 16:34
Francesco Calzona Foto: ,
Francesco Calzona počas zápasu vo Vaduze.
debata

Jeho zverencov čaká v piatok zápas kvalifikácie ME 2024 proti Portugalsku. Výkop je o 20.45 na vypredanom Telenom poli, prenos vysiela RTVS.

"Portugalčania majú silu, pre nás je to dôležitý duel. Chceme sa pozerať na seba. Nemôžeme hrať s nimi duel jeden proti jednému, ale ako mužstvo proti mužstvu.

Video

Začíname od 0:0, našim cieľom je uhrať pozitívny výsledok. Máme pred súperom obrovský rešpekt. Stojí proti nám mužstvo, ktoré môže vyhrať majstrovstvá Európy. Verím, že naši chlapci Portugalsko potrápia.

Plný štadión je pre nás výhoda. Je to ďalší extra bod, aby sme ich potešili a uhrali dobrý výsledok. Jeden z cieľov, keď som prišiel bol, aby sme vrátili ľudí na štadióny," povedal na dnešnej predzápasovej tlačovej konferencii Calzona.

Päťdesiatštyriročný tréner má veľkú radosť, že jeho zverenci sú vo výbornej forme. Vyzdvihol napríklad najlepších strelcov českej ligy a druhej nemeckej Bundesligy – Lukáša Haraslína a Lászla Bénesa.

Dominik Szoboszlai Stanislav Lobotka Čítajte viac Smutná správa zo slovenského tábora pred Portugalskom. Lobotkovi zomrel otec

"Mnoho hráčov začalo skvele. Naše mužstvo rastie. Vidím to. Nezvládli sme predošlé duely v Lige národov, ale následne sme sa z toho poučili v kvalifikácii a tam sme už uspeli.

Teší ma, že o nás hovoria s rešpektom tímy, proti ktorým nastupujeme. Možno sa aj trochu boja. Je to jeden zo splnených cieľov," doplnil Calzona.

Taliansky kormidelník nechce svoje mužstvo fixovať iba na bránenie Cristiana Ronalda.

"Na Ronalda sme sa nepripravovali špeciálne. Sústreďujeme sa na seba. Spravili sme korekcie v našej hre, ale nie je to šité iba na Cristiana.

Portugalsko má kvalitu v každej formácii. Chceme sa prezentovať svojou hrou. Portugalčania mučia súperov 30 metrov pred bránkou, na poslednej tretine ihriska majú obrovskú kvalitu," uzavrel Calzona.

Súhlasí s ním aj dlhoročný slovenský reprezentant Juraj Kucka, ktorý by proti Portugalsku mal osláviť 100. reprezen­tačný štart.

Srbsko SR Bielorusko Futbal LN 6. kolo Čítajte viac Z obchodu odchádzal s plnou taškou literatúry. Nenápadná ikona a knihomoľ Kucka oslávi stovku

"Nie som tu kvôli oslave stovky zápase, ale preto, aby sme ako tím podali čo najlepší výkon proti silnému súperovi. Čo by som si želal? Kvalitný duel s dobrým výsledkom pre nás.

Znamená to pre mňa veľa. Je to poriadna porcia zápasov. Nikdy som nad tým nepremýšľal, že sa mi to podarí. Je to pekné. Som tu veľmi rád – teraz, predtým aj v budúcnosti. Užívam si to, ale najhlavnejší je tím.

Nemám žiadny počet zápasov, ktorý by som chcel dosiahnuť. Idem postupne, snažím sa pripravovať sa na každý zápas akoby bol posledný. Konkrétny cieľ nemám," usmial sa Kucka.

Pamätá si dve najväčšie slovenské víťazstvá v ére samostatnosti – 3:2 na MS 2010 proti Taliansku a o štyri roky neskôr v rámci kvalifikácie ME 2016 2:1 proti Španielsku.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Aj Ronaldo vie, že nečelí trpaslíkovi. Superhviezda zložila Slovákom veľkú poklonu

"Ak si dobre pamätám, vždy sa išlo na maximum. V oboch prípadoch to bol výborný kolektívny výkon. Nechýbala kvalita, ktorú musíme zvýšiť ani obetavosť.

Proti favoritom sa vždy hrá lepšie, lebo musia tú rolu potvrdiť. Motivácia nám nechýba, vieme, proti komu hráme.

Musíme ísť na dno svojich síl. Majú kvalitu, ale nesmieme sa vzdať pred zápasom. Treba si to s nimi rozdať, obuť sa do toho, znepríjemniť im to a ukázať kvalitu, ktorú máme.

Majú kvalitných futbalistov, ale sú to ľudia ako my. Nie sú perfektní, spravia chybu, zle stoja. Veľakrát sme sa presvedčili, že vieme hrať s každým," uzavrel Kucka.

Najdrahší hráči v nominácii Portugalska + CR7 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Otávio Monteiro (vľavo,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Francesco Calzona