Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suslov: Mrzí ma, ako to dopadlo. Nie som výtržník, ale z Groningenu ma nechceli pustiť

Namiesto skvelých výkonov sa riešil jeho neprofesionálny prístup. Vyvrcholil dvojnásobným vyradením z kádra. Slovenský futbalista Tomáš Suslov (21) má za sebou búrlivý odchod z Groningenu do Hellasu Verona.

04.09.2023 20:05
Tomáš Suslov Foto:
Slovák Tomáš Suslov.
debata (3)

„Nie som na posledné udalosti hrdý,“ vravel odchovanec Tatrana Prešov médiám na včerajšom zraze reprezentácie pred dvojzápasom kvalifikácie ME 2024 proti Portugalsku (v piatok o 20.45, prenos vysiela RTVS) a v pondelok s Lichtenštajnskom (20.45, Sport 1).

Aké boli uplynulé týždne?

Veľmi ťažké. Hovoril som v klube, že potrebujem zmenu a neviem zo seba dostať v Groningene maximum. Vedenie klubu však malo opačný názor. Nebolo to jednoduché, ale som rád, že je to už za mnou.

Dvakrát vás vyradili z kádra, kritizoval vás tréner i holandské médiá. Čo na to hovoríte?

Nie som na to hrdý. Mal som toho dosť. Stále ma nechceli pustiť, ale ja som mal v hlave odchod. Musel som im to dať najavo a trvať na tom. Je mi ľúto, že sa to skončilo takto.

V Groningene ste odohrali päť rokov, dal vám šancu v Eredivisie…

Veril som, že sa rozlúčim krajšie, ale bohužiaľ. Aj takéto veci prináša futbal. Budem im držať palce, aby sa vrátili späť do prvej ligy. Stále tam mám skvelé vzťahy.

Adler Da Silva Parreira Čítajte viac Slovan neposilňuje, ale naopak. Z Tehelného Poľa odchádza do 2. poľskej ligy hráč, ktorý sa dlho nevedel presadiť

Je to pre vás poučenie?

Určite viem, že sa musím správať profesionálnejšie. Nie som však žiadny výtržník, chcem hrať futbal a sústrediť sa na hru, nie na ostatné veci.

Aj reprezentačný tréner Francesco Calzona povedal, že odovzdávate v národnom tíme dvadsať percent a musíte svoju kariéru nasmerovať inam. Zaregistrovali ste to?

Som na seba veľmi prísny a k sebe kritický. Som si vedomý, že viem hrať aj lepšie. Pevne verím, že sa to ukáže a pridám zopár percent. Rád by som národnému tímu pomohol viac, ako predtým.

V súvislosti s vaším prestupom sa vo veľkom skloňoval aj Slovan. Bol odchod na Tehelné pole reálny?

Áno, je pravda, že sa o mňa zaujímal. Ďakujem mu za to. Spravil všetko, aby som prišiel. Ja som však mal v hlave, že chcem zostať v zahraničí. Bola to moja priorita. Nakoniec z toho vyšlo Taliansko, čo ma teší.

Vybrali ste si Hellas Verona. Stihli ste sa stretnúť aj s kolegom Ondrejom Dudom?

Ešte som ho tam nevidel. Prišiel som v posledný deň prestupového obdobia. Podpisoval som papiere, absolvoval zdravotnú prehliadku a doťahoval prestup. Bolo to hektické.

Tešíte sa, že je celá kauza za vami?

Určite. Všetko sa upieklo na poslednú chvíľu, čo ma potešilo. Spadol mi veľký kameň zo srdca. Teraz sa môžem naplno sústrediť na svoje výkony.

11. Tomáš Suslov Čítajte viac Čo vyviedol? Slovák Suslov porušil disciplínu, podľa Holanďanov ho Groningen vyradil z kádra

Bude vám talianska Serie A vyhovovať?

Mohla by. Liga bude kvalitnejšia ako holandská. Verím, že sa čo najrýchlejšie prebojujem do základnej zostavy a pomôžem tímu. Nebude to jednoduché, ale urobím pre to maximum.

V Taliansku pôsobí alebo pôsobilo viacero slovenských futbalistov. Podpichovali vás v reprezentačnej kabíne?

Zatiaľ k tomu nedošlo, ale tréner Francesco Calzona mi povedal, že v Neapole nemajú radi Veronu. Mám radosť z nového kroku v mojej kariére. Verím, že sa znova budem tešiť na futbal.

V kvalifikačnej J-skupine majstrovstiev Európy 2024 máte po štyroch zápasoch desať bodov. Aká je nálada v tíme?

Sme v dobrej situácii. Na druhej strane je nám jasné, že nič nie je rozhodnuté a musíme zbierať ďalšie body. Potrebujeme hrať zodpovedne a naďalej bodovať, ak chceme splniť náš cieľ.

Bude piatkový duel proti Portugalsku špeciálny?

Urobíme maximum, aby sme uspeli. Ideme si robiť svoju prácu. Chceme odovzdať všetko a neriešiť súpera. Nemám v tíme Portugalska hráča, na ktorého sa extra teším. Mám radosť, že bude vypredané, veď futbal hráme pre ľudí.

Duda: Chcem mu pomôcť

Tomáš Suslov sa v kádri Hellasu stretne aj s reprezentačným kolegom Ondrejom Dudom.

Dvadsaťosemročný rodák zo Sniny dobre pozná situáciu, v ktorej sa nová posila Verony nachádza.

Tomáš Suslov Čítajte viac Suslov sa dojemne rozlúčil, bol blízko k Slovanu. Záujem bol obojstranný, ale pri prestupe to nie je len o peniazoch, vraví agent

"Je to zaujímavé, lebo sa to stalo aj mne. Spomínam si, že keď som šiel z Košíc do Legie Varšava, mal som v Legii Dušana Kuciaka. Potom som prestupoval do Herthy a v Berlíne bol Peter Pekarík.

Budem sa snažiť Tomášovi pomôcť," vravel Duda na zraze reprezentácie.

Aj on dobre pozná vynútený odchod z klubu. Do Verony prišiel vlani z 1.FC Kolín.

„Neviem, aké ťažké to mal Tomáš. Ja som si nechcel vynútiť odchod, ale vedenie áno, takže som bol do toho dotlačený,“ doplnil Duda.

Slovan sklamal, Trnava uspela - ohlasy médií Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Potupa pre slovenského šampióna, zostala mu...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hellas verona #FC Groningen #Tomáš Suslov