Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fantastická správa: Slovenka Forster získala zlato na 100 metrov prekážok v národnom rekorde

Slovenská atlétka Viktória Forster získala zlatú medailu v behu na 100 metrov prekážok na 31. Svetových univerzitných hrách FISU v čínskom meste Čcheng-tu.

04.08.2023 14:58 , aktualizované: 17:11
Viktória Forster Foto:
Viktória Forsterová.
debata (3)

Vo finále triumfovala v národnom rekorde 12,72 pred domácou Číňankou Jen-ni Wu. Bronz patrí Jyothi Yarrajiovej z Indie.

Pre 21-ročnú atlétku je to druhá medaila na prebiehajúcom podujatí, v stredu vybojovala striebro na hladkej stovke.

Pre Slovensko to je jedenásta atletická univerziádna medaila (bilancia 2–7–2). Forster svoje doterajšie slovenské maximum z júnovej Zlatej tretry v Ostrave zlepšila o jednu desatinu.

Viktória Forster Čítajte viac Slovensko má po rokoch atletickú medailu z univerziády! Takto si Forster vybojovala striebro

„Je neuveriteľné, čo teraz prežívam. Zo zlata sa nesmierne teším a ďakujem všetkým. Znamená to pre mňa naozaj veľa. Na tejto univerziáde to boli pre mňa prioritné preteky a išla som do nich s tým, že tam nechám úplne všetko a buď to vyjde alebo nie. Som šťastná,“ povedala Forsterová po zisku zlata.

Ján Volko vo finále na 200 m zabehol čas 20,66 s, čo mu stačilo na štvrtú priečku. Triumfoval Juhoafričan Tsebo Matsoso výkonom 20,36. Na univerziáde sa Volko do finále na tejto trati prebojoval tretíkrát – v roku 2017 v Tchaj-peji získal bronz (20,99) a v roku 2019 v Neapole skončil piaty (20,66).

Slovensko bude mať v Čcheng-tu zastúpenie vo finálových súbojoch aj cez víkend. V sobotu už o 1.00 h SELČ sa vydajú na 20 km chodkyne Hana Burzalová, Ema Hačundová, Alžbeta Ragasová, o 20 minút neskôr sa v rovnakých pretekoch mužov predstaví Dominik Černý.

V nedeľu o 12.00 h SELČ bude v oštepárskom finále hádzať Jakub Kubínec. Zverenec Jozefa Hanušovského obsadil v piatkovej kvalifikácii 3. miesto výkonom 74,08 m.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Forsterová