Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko má po rokoch atletickú medailu z univerziády! Takto si Forster vybojovala striebro

Slovenská atlétka Viktória Forster získala striebornú medailu v behu na 100 metrov na 31. Svetových univerzitných hrách FISU 2021 v čínskom meste Čcheng-tu.

02.08.2023 16:37
Viktória Forster Foto: ,
Viktória Forster.
debata

Vo finále dosiahla druhý najlepší čas svojej kariéry 11,34 s, triumfovala Luxemburčanka Patrizia Van der Wekenová výkonom 11,22 sekundy, bronz patrí Magdalene Lindnerovej z Rakúska (11,44). Informoval portál atletika.sk

Forster rozhodla o zisku medaily v druhej polovici stovky, keď sa dravým záverom pretlačila zo štvrtej pozície na druhú.

Potvrdila „papierové“ predpoklady, keďže mala na konte z finalistiek tretí najlepší osobný rekord (11,26). Medailové ambície naznačila už v semifinále, v ktorom dosiahla druhý najlepší čas 11,37 s.

Takto sa zrodil úspech slovenskej atlétky:

"Konečne sme prelomili smolu z predchádzajúcich vrcholných podujatí. Viktórrii sa vrátilo všetko, čo dáva do svojej atletickej prípravy.

Čakala som raketový štart, ktorý Viktórii naozaj vychádza. Dnes to nebolo celkom ono, ale fantastickým záverom to napokon dala a má vytúženú medailu.

Priznám sa, že sme si na štadión vzali aj slávnostnú teplákovú súpravu pre ceremoniály, preto musela v závere zamakať, aby ju mohla využiť," povedal trénerka Katarína Adlerová pre atletika.sk.

Viktória Forster Čítajte aj Nedávno smútila, teraz prekonala bradatý slovenský rekord. Už sa nemusím báť prekážok, teší sa Forster

Pre Slovensko to bola jubilejná 10. atletická univerziádna medaila (bilancia 1–7–2), prvá po šiestich rokoch, keď Ján Volko získal na Taiwane striebro na 200 m.

Forster (ŠK ŠOG Nitra) dosiahla prvý cenný kov na vrcholnom atletickom podujatí, doposiaľ bola najlepšie štvrtá na 100 m EYOF 2019 v Baku a piata na 100 m na juniorských MS 2021 v Nairobi.

Najkrajšie slovenské atlétky Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Špecialistka v behu na 400 metrov cez prekážky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Forster