Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrt cez rozpočet mítingu P-T-S. Najrýchlejšiu ženu na svete suspendovali

Jednotka pre integritu atletiky (AIU) dočasne suspendovala nigérijskú atlétku Tobi Amusanovú pre porušenie dopingových pravidiel.

19.07.2023 19:02
Tobi Amusanová Foto: ,
Tobi Amusanová asi nemá aktuálne veľa dôvodov na úsmev.
debata (1)

AIU na Twitteri uviedla, že prípad uzavrie pred nadchádzajúcimi MS v Budapešti (19. – 27. augusta).

„AIU potvrdzuje vznesenie obvinenia voči Tobi Amusanovej, z niekoľkých porušení antidopingových pravidiel. Prípad prerokujeme pred disciplinárnou komisiou. Rozhodneme pred blížiacimi sa MS v Budapešti,“ citovala z vyhlásenia organizácie agentúra DPA.

Amusanová mala byť jednou z najväčších hviezd mítingu P-T-S, ktorý sa bude konať vo štvrtok 20. júla premiérovo v Banskej Bystrici.

Viktória Forster Čítajte viac Športová tragédia slovenskej nádeje. Zakopla a šanca na medailu sa rozplynula

„Hodlám bojovať proti obvineniu, v mojom prípade bude rozhodovať trojčlenný tribunál pred začiatkom augustového šampionátu. Som čistá a AIU ma pravidelne testuje. Možno viac, než bežne. Verím, že sa to vyrieši v môj prospech a budem môcť ísť na augustové MS,“ dodala 26-ročná atlétka.

Naposledy štartovala na nedeľňajšom podujatí Diamantovej ligy v Chorzowe a stanovila rekord mítingu v behu na 100 m (12,34 s). Svetový rekord v hodnote 12,12 sekundy stanovila na vlaňajších MS v Eugene. Prekonala tak zápis Američanky Kendry Harrisonovje z roku 2016 (12,20 s).

Srbská atletická hviezda Ivana Vuletová Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Skvelú postavu i špičkovú výkonnosť jej môžu...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tobi Amusanová