Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budapešť si v posledný deň MS len pretierala oči. Finiš Holanďanky Bolovej vošiel do dejín

Femke Bolová predviedla v záverečný deň MS v atletike v Budapešti úžasný výkon, keď v záverečnej časti štafety žien na 4x400 metrov získala zlato pre svoju krajinu.

28.08.2023 07:00
Femke Bolová Foto:
Femke Bolová v cieli životných pretekov.
debata

Štafetu prevzala na treťom mieste, takmer 20 metrov za vedúcou Jamajkou a za Veľkou Britániou. Svoju stratu začala zmazávať až v záverečnej rovinke. Najprv predbehla Britku Nicole Yearginovú a potom – na čiare – prekonala aj Jamajčanku Stacey Ann Williamsovú.

Holanďanky dosiahli čas 3:20,72, strieborné Jamajčanky 3:20,88, Británia získala bronz za čas 3:21,04.

Ženy z USA, ktoré vyhrali sedem z posledných ôsmich majstrovstiev sveta a posledných sedem zlatých olympijských hier, chýbali po diskvalifikácii. V semifinále totiž nezvládli odovzdávku štafetového kolíku.

Bolová si vynahradila svoj výpadok z miešanej štafety, v ktorej tesne pred cieľom spadla a hoci sa postavila a prišla do cieľa na medailovej pozícii, na zemi zabudla kolík a Holanďanov museli diskvalifikovať.

V rovnakej disciplíne mužov suverénnym spôsobom zvíťazili americkí šprintéri. Kvarteto Quincy Hall, Vernon Norwood, Justin Robinson a Rai Benjamin zabehlo svetový výkon roka 2:57,31 min. Druhí skončili Francúzi v národnom rekorde 2:58,45. Po bronz si dobehli Briti v čase 2:58,71.

Najkrajšia atlétka na šampionáte v Budapešti Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Najkrajšia atlétka na svete? Dá sa iba...
debata chyba
Viac na túto tému: #Femke Bolová #MS v atletike 2023