Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ten chlapík lieta! Jamajčan šokoval na MS netradičným skokom. Namiesto nôh padal do piesku hlavou

Nevídaný kúsok v skoku do diaľky na MS v Budapešti. Fanúšikovia na štadióne, pred obrazovkami aj televízni komentátori zostali v šoku po pokuse Jamajčana Careyho McLeoda. Namiesto nohami totiž "doskočil" do pieskoviska hlavou.

25.08.2023 15:56
Carey McLeod Foto:
Carey McLeod počas svojho netradičného pokusu na MS v Budapešti.
debata

Vrhol sa do toho po hlave. Aj tak by sa dal okomentovať McLeodov pokus počas finálových bojov v skokoch do diaľky. V skutočnosti sa mu však pošmykla noha na odrazovej doske a kvôli tomu sa jeho telo dostalo to neobvyklej polohy. Pozrite si unikátny skok v podaní Jamajčana:

Našťastie McLeod neutrpel pri svojom pokuse žiadne zranenia. Naopak, jeho málo vídaný kúsok sa stal virálnym na sociálnych sieťach.

„On práve vynašiel nový šport. Oveľa lepší ako skok do diaľky. Možno potrebuje dlhšie pieskovisko,“ napísal v komentároch na Twitteri jeden z fanúšikov. „Ten chlapík lieta!“ doplnil ho ďalší.

Komentátori britskej BBC poukázali na to, že podobné pošmyknutie sa stali v poslednej dobe bežnejším javom, než tomu bolo v minulosti.

ziadost o ruku Čítajte viac Najkrajší moment na MS v Budapešti? Slovák si pokľakol v cieli a požiadal priateľku o ruku. Prezradil, koľko ho stál prsteň

Dôvodom je podľa nich skutočnosť, že v roku 2022 bola nahradená tradičná plastelína na posúdenie prešľapov špičkovými kamerami. Plastelína pomáhala skokanom s priľnavosťou pri neúspešných skokoch čo viedlo k menšiemu počtu incidentov.

„Letecký pokus“ McLeoda bol po prešľape neplatný a jeden z favoritov na medailu napokon obsadil v súťaži diaľkarov nepopulárne 4. miesto.

Najkrajšia atlétka na šampionáte v Budapešti Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Najkrajšia atlétka na svete? Dá sa iba...
debata chyba
Viac na túto tému: #MS v atletike 2023 #Carey McLeod #Budapešť 2023 #jamajskí atléti