Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moje telo sa vyplo, napísala pred pár týždňami. Atletický svet hľadá príčinu smrti mladej bežeckej nádeje

Jedna z najväčších švédskych atletických nádejí zomrela vo veku 21 rokov.

23.11.2023 19:17
34149638 189315368559191 7984232405265285120 n Foto:
Ševela pred dvoma rokmi viedol Abha Club, vlani Al-Adalah a teraz prevzal nováčika Al-Akhdoud.
debata (39)

Podľa oficiálneho stanoviska švédskej atletickej federácie si iba dvadsaťjedenročná diaľková a horská bežkyňa Emilia Brangefältová vzala život.

„Počas posledných mesiacov na tom Emilia bola po fyzickej aj psychickej stránke veľmi zle. Mala veľkú podporu najbližších, no 13. novembra sa rozhodla ukončiť svoj život,“ píše sa v stanovisku.

Emilia mala rozbehnutú sľubnú kariéru. V dvadsiatich rokoch triumfovala na pretekoch v Genarpe. Na svojom prvom medzinárodnom vystúpení si vybojovala bronzovú medailu na majstrovstvách sveta. Tento rok bola piata na MS v Rakúsku.

Mia Sophie Lietkeová Čítajte viac Smútok v gymnastike. Olympijská nádej prišla o život, príčina smrti sa vyšetruje. Mala len 16 rokov

O tom, že čelí vážnym zdravotným problémom, informovala sama bežkyňa na začiatku novembra. "Na konci júla sa moje telo vyplo. Odvtedy nie som schopná trénovať, mám extrémne vysoký pulz srdca. 120–150 BPM, keď iba stojím a nič nerobím.

Aj chôdza je teraz bolestivá. Bola som za odborníkmi snáď dvadsaťkrát, no každý krvný test či ekg dopadol dobre," priznala na svojom instagramovom profile.

Naznačila, že zabehnúť dva takmer 50 kilometrové preteky za menej ako mesiac pre 21.ročné dievča možno bolo príliš.

„Žiť obyčajný život je teraz náročné. Posledný mesiac som viac času strávila v posteli ako na nohách. Dúfam, že moje telo sa z toho dokáže spamätať,“ uviedla vo svojom poslednom verejnom príspevku.

Tréner švédskeho národného tímu Karl Avedal bol správou o smrti svojej zverenkyne šokovaný. „Bola to veselá a veľmi populárna dievčina, plná energie, mala dobrý vplyv na kolektív. Nedá sa uveriť tomu, že už nie je medzi nami.“

K smrti Emilie sa vyjadrila aj slávna švédska skokanka do výšky Kajsa Bergqvistová. "Je to veľká tragédia, ťažko sa mi hľadajú slová.

Nepoznala som ju osobne, ale myslím, že išlo o milé a talentované dievča, ktoré malo život pred sebou," napísala na sociálnej sieti.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #beh #bežkyňa #Emilia Brangefält