Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hora svalov aj parádny výkon. Chára dokončil maratón v New Yorku, čas z Bostonu výrazne skresal

V priebehu siedmich mesiacov absolvoval Zdeno Chára už piatykrát bežecké preteky dlhé 42 195 metrov. Slávny maratón v New Yorku zabehol za 3:19:19 h.

06.11.2023 06:49
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára na maratóne v New Yorku.
debata

Obdivuhodné vytrvalostné schopnosti tak bývalý hviezdny obranca, ktorý v NHL nastúpil na 1608 zápasov, výrazne zlepšil. Pri maratónskej premiére v Bostone v apríli tohto roku dosiahol čas 3:38:23 h.

Historicky najvyšší hokejista, ktorý pôsobil v NHL, pútal svojou výškou 202 centimetrov pozornosť aj na maratóne v New Yorku. Jeho prvý a posledný tím v zámorskej profilige, New York Islanders, zverejnil video 46-ročného Slováka na trati:

Po Bostone stihol Chára dokončiť v priebehu pár mesiacov ďalšie tri maratóny vo Wyomingu, Maine a Massachusetts. V poslednom menovanom, ktorý mal cieľ v meste Lowell, si zabehol aj svoje doterajšie maximum 3:16:26 h.

V piatich štvrtiach New Yorku, cez ktoré viedla trasa maratónu, rozhodne nebol Chára žiadnym cudzincom. Práve v meste, ktoré nikdy nespí, odštartoval v roku 1997 svoju výnimočnú zámorskú kariéru. V drese New Yorku Islanders ju aj po 24 sezónach v minulom roku aj ukončil.

Portál nhl.com pripomenul, že ak by Chára chcel zabehnúť maratón v každom meste, v ktorom v NHL pôsobil, chýbajú mu do zbierky už len podujatia v Ottawe a Washingtone.

Nestarnúci Zdeno Chára na Bostonskom maratóne Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Zdeno Chára v pondelok zabehol svoj prvý...
debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Newyorský maratón