Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bola pre nich hrdinkou. Slávna atlétka Isinbajevová sa ešte viac odstrihla od Ruska

Charitatívna nadácia dvojnásobnej olympijskej víťazky v skoku o žrdi Jeleny Isinbajevovej pozastavila v Rusku svoju činnosť.

28.09.2023 14:35
Jelena Isinbajevová Vladimír Putin Foto:
Jelena Isinbajevová s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.
debata (1)

Organizácia registrovaná vo Volgograde je síce stále vedená v štátnom registri právnických osôb ako aktívna, ale nevykonáva žiadne finančné transakcie.

Ako uvádza portál Ria Novosti za rok 2022 podala charitatívna spoločnosť daňovému úradu hlásenie s nulovými transakciami.

V súčasnosti nefunguje ani oficiálna webová stránka fondu a automaticky vás presmeruje na portál stávkovej kancelárie. Sociálne siete sú neudržiavané už od roku 2021.

SR Atletika MMM Košice KEX Čítajte viac Pobežia Tóth i Kuzminová. Košický maratón bude najdrahší v histórii. Kupčenie s registráciami? Hrozí diskvalifikácia, varuje šéf podujatia

Charitatívna organizácia bola založená v roku 2013 a za svoje aktivity získala Isinbajevová ocenenie Monte Carlo Award pre Najlepšiu ženu roku 2018.

Členka Medzinárodného olympijského výboru (MOV) už v minulosti na sociálnych sieťach urobila vyhlásenie, v ktorom svoj postoj k armáde napriek vojenskej hodnosti majora označila za nepodstatný.

MOV umožnil Isinbajevovej pokračovať v práci v organizácii, ale v Rusku bolo vyhlásenie Isinbajevovej prijaté nejednoznačne.

Maratón, Berlín Čítajte viac Škvrna na úchvatnom rekorde. Po tenise či futbale narušili aktivisti aj slávny maratón, pozrite si video

V poslednom období bývalá atlétka vymazala zo svojho instagramového účtu fotografiu s ruským prezidentom Vladimirom Putinom spojenú s jej vstupom do hnutia Putin Team.

Španielske médiá v priebehu tohto roka informovali, že Isinbajevová vlastní dom v luxusnom bytovom komplexe v obci Arona v Španielsku.

Prezident Ruského olympijského výboru (ROC) Stanislav Pozdnyakov uviedol, že Isinbajevová sa dištancovala od ROC, keďže je členkou výkonného výboru organizácie. Zároveň pre povedal, že Isinbajevovú nemožno vylúčiť z výkonného výboru, pokiaľ je členkou MOV.

Krásna ruská atletická legenda Jelena Isinbajevová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Vyšportovaná postava a ebenové vlasy boli...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Jelena Isinbajevová #vojna na Ukrajine