Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atletický svet v šoku. Chcel sa kvalifikovať na OH do Paríža, maratónec zomrel na infarkt

Svetová atletika sa zahalila do smútku a bežecká scéna je v šoku. Vo štvrtok Švajčiarsky atletický zväz informoval, že 34-ročný bežec Adrian Lehmann utrpel počas tréningu na nedeľný maratón v Zürichu infarkt a museli ho previezť do nemocnica. Ako informoval Blick Lehmann v sobotu na následky infarktu zomrel.

22.04.2024 06:50
Adrian Lehmann Foto:
Adrian Lehmann sa túžil kvalifikovať na olympijské hry do Paríža.
debata (7)

Bežcovi klubu LV Langenthal bola po tréningovom incidente poskytnutá rýchla zdravotná pomoc a vďaka tomu bol hospitalizovaný.

V nemocnici sa však následky infarktu ukázali vážnejšie, ako sa pôvodne predpokladalo. „Bohužiaľ, Adovi nebolo možné pomôcť napriek najlepšej lekárskej starostlivosti. V sobotu večer nás opustil a navždy zaspal,“ citoval Blick príbuzných atléta.

hazucha titul Čítajte viac Slovenský matador si v osemdesiatke drží figúru i formu. Zabehol v nej 121. maratón

Švajčiarsko tak prišlo o jedného z najlepších maratónskych bežcov histórie. Pred rokom vyhral domáci šampionát v Zürichu v osobnom rekorde 2:11,41 h a išlo o šiesty najlepším výkon švajčiarskeho atléta v histórii.

Lehmann chcel po roku v Zürichu titul na švajčiarskych majstrovstvách obhájiť a získať dôležité body v boji o kvalifikáciu na augustové olympijské hry v Paríži. Na štart sa však už nepostavil.

Armand Duplantis Čítajte viac Úžasný výkon. Duplantis opäť posunul hranicu svetového rekordu

„Okrem vášnivého a veľkého nasadenia v športe si ho ľudia vážili aj pre jeho úžasnú a veselú povahu. Dúfame, že si ho budeme môcť takto zapamätať,“ dodali príbuzní.

K tragickej udalosti sa vyjadril aj prezident švajčiarskej atletike Christoph Seiler. „Sme neuveriteľne smutní a zdesení touto správou. Aduovej rodine a všetkým jeho priateľom vyjadrujeme hlbokú sústrasť a prajeme im veľa síl v tomto ťažkom období,“ skonštatoval Seiler.

Vtedy a dnes. Československé hviezdy atletiky Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Atletické hviezdy z Československa. Zožali...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #maratón #infarkt myokardu #Adrian Lehmann