Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nekontrolovaný pád. Výkriky bolesti, otočený členok a potrebný kyslík. Zo zranenia Francúzky mrazí

Pre francúzku skokanku o žrdi Margot Chevrierovú sa súťaž na halových majstrovstvách Európy v Glasgowe skončila v nemocnici.

03.03.2024 15:19
Margot Chevrierová Foto:
Francúzska skokanka o žrdi Margot Chevrierová potrebovala pri odvážaní z atletickej arény kyslík.
debata

Šesťtisícové hľadisko glasgowskej Commonwealth Areny stíchlo. Fanúšikom a mnohým atlétom na ploche bolo hneď jasné, že v prípade Chevrierovej nejde o výkriky sklamania z nepodareného sko­ku.

Francúzka skokanka o žrdi zostala ležať a kričať od bolesti po tom, ako si pri neúspešnom skoku zlomila kosti v členku ľavej nohy. Snímky po nekontrolovanom dopade ukázali nepríjemné otočenie chodila o 90 stupňov do neprirodzenej polohy a krvácanie.

K Chevrierovej sa veľmi rýchlo dostali zdravotníci a súťaž bola počas sobotňajšieho finálového večera okamžite prerušená. „Bolo nepríjemné niečo také sledovať. Vychádzam s ňou veľmi dobre, takže to bolelo ešte viac,“ opísala nepríjemný moment pre švajčiarsku televíziu SRF jej konkurentka Angelica Moserová.

Rodáčku z Nice postihlo vážne zranenie po úspešnom zvládnutí výšky 455 cm a po prvom neúspešnom skoku na 465 cm. Pred evakuáciou z arény ju zdravotníci pre ukrutné bolesti museli prekysličovať.

Viktória Forsterová Čítajte viac Slováci na MS s národným rekordom. Obe prekážkarky postúpili v Glasgowe do semifinále

S otvorenou zlomeninou členka bola skokanka o žrdi odvezená z haly na nosidlách a následne do nemocnice. Jej prvá operácia bola naplánovaná už na nedeľu v Glasgowe, druhú absolvuje krátko po návrate domov.

Tragédia atlétky je o to väčšia, že pravdepodobne príde o domáce olympijské hry v Paríži. O účasť pod piatimi kruhmi však chce bojovať. „Paríž 24, skočím! Čokoľvek preto musím urobiť, budem v Paríži,“ napísala na Instagrame.

Krásna holandská atlétka Lieke Klaverová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si zaujímavosti o pôvabnej...
debata chyba
Viac na túto tému: #Glasgow #halové MS v atletike 2024 #Margot Chevrierová