Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jasné stanovisko. Bubka reagoval na snahy vrátiť Rusov späť

Prezident Ukrajinského olympijského výboru Serhij Bubka vyzval prezidenta Európskych olympijských výborov (EOV) Spyrosa Capralosa, aby zabezpečil, že zákaz štartu pre ruských a bieloruských športovcov naďalej zostane v platnosti.

02.10.2022 15:19
Sergej Bubka Foto: ,
Niekdajší vynikajúci skokan o žrdi, Sergej Bubka, bol hosťom atletického mítingu P-T-S.
debata (44)

Ako referuje web insidethegames.biz, učinil tak po tom, ako sa v ostatných dňoch objavili náznaky, že športovcom z Ruska a Bieloruska by mohli umožniť návrat na súťažnú scénu.

Bubka, ktorý je členom Medzinárodného olympijského výboru (MOV), zaslal list Capralosovi a členom výkonného výboru EOV, v ktorom ich vyzval, aby pokračovali v sankciách voči týmto krajinám, kým na Ukrajine bude trvať vojna.

Legendárny skokan o žrdi a olympijský šampión zo Soulu 1988 pripomenul, že je dôležité „naďalej dodržiavať odporúčania výkonného výboru MOV o zákaze účasti pre športovcov a športových funkcionárov z Ruska a Bieloruska na medzinárodných športových súťažiach a podujatiach“.

Nikolaj Valujev, Evander Holyfield Čítajte viac Beštia ide na front. Rusi posielajú na Ukrajinu Putinovho kamoša

Športovci a funkcionári z Ruska a Bieloruska sú do značnej miery „odstrihnutí“ od športu, odkedy MOV 28. februára v reakcii na vypuknutie vojny na Ukrajine odporučil ich neúčasť na medzinárodných podujatiach.

Prezident MOV Thomas Bach však v rozhovore pre talianske noviny Corriere della Serra naznačil, že ruským športovcom, ktorí nepodporujú inváziu na Ukrajinu, môže byť umožnený návrat. Bach zdôraznil, že súčasné usmernenia o ruských atlétoch stále platia, ale dodal, že MOV musí myslieť aj na budúcnosť.

EOV v reakcii na Bubkov list zopakovali svoje odsúdenie ruského vojenského útoku na Ukrajinu a uviedli, že komunikujú s MOV.

Športovci, ktorí už nie sú Rusmi, alebo odišli Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Robert Schwartzman - motoršport
Na...
44 debata chyba
Viac na túto tému: #Sergej Bubka