Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský výkon roka. Gajanová na Diamantovej lige konečne predala formu

Slovenská osemstovkárska jednotka Gabriela Gajanová utvorila na mítingu Diamantovej ligy vo švajčiarskom Lausanne slovenský výkon roka 2:00,82 min.

26.08.2022 21:51 , aktualizované: 23:35
Gabriela Gajanová Foto: ,
Gabriela Gajanová.
debata

Za svojím osobným rekordom 2:00,58 z júna 2019 na Odložilovom memoriáli v Prahe zaostala len o 24 stotín. Jej lausannský čas je druhý najlepší v jej kariére.

Dvadsaťjedenročná niekdajšia medailistka z európskych mládežníckych šampionátov skončila v silnej konkurencii deviata, čím potvrdila svoje „papierové“ postavenie v 11-člennej štartovej listine, v ktorej len dve osemstovkárky (jednou bola práve Gajanová) nemali osobák pod dve minúty.

„Konečne som sa po troch rokoch dostala pod 2:01 min, čo si nesmierne vážim. Škoda, že som nezískala k výkonu aj nejaké body do rebríčka navyše za umiestenie, ale mentálne mi toto určite pomôže, lebo vidím, že som na dobrej ceste,“ vravela spokojná Gajanová.

"Veľmi sa z výkonu teším. V posledných tréningoch sa mi darilo, vedela som, že mám formu, len som to potrebovala predať.

Bežalo sa rýchlo, ja som sa snažila udržať s ostatnými, bojovala som a myslím si, že som dodržala to, čo sme si s trénerom povedali.

Škoda, že mi k osobáku chýbalo tak máličko, asi mi ušiel v poslednej stovke, kde mi už dosť tuhli nohy," povedala Gajanová pre Top Athletics.

Viktória Forster Čítajte viac Po dobrom štarte stratila dynamiku. Nie vždy sa darí, vravela Forster po semifinále
debata chyba
Viac na túto tému: #Diamantová liga #Gabriela Gajanová