Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zapletalová sa nestihla vrátiť po zranení. V semifinále bude jej kolegyňa

Slovenská bežkyňa Daniela Ledecká si na atletických ME v Mníchove zaistila postup do semifinále na 400 m prek. V druhom rozbehu finišovala tretia výkonom 56,98 s.

17.08.2022 12:23
Emma Zapletalová Foto: ,
Emma Zapletalová.
debata

Druhej Slovenke v súťaži sa naopak nedarilo, Emme Zapletalovej v závere III. rozbehu došli sily a dokončila na 8. mieste za 58,65.

Ledecká si postup zabezpečila po tuhom boji v závere. Do cieľovej rovinky vstúpila na tretej priečke, v špurte ju dokázala predstihnúť Švajčiarka Yasmin Gigerová, no Ledecká sama dokázala predbehnúť o päť stotín sekundy Talianku Lindu Olivieriovú i Španielku Carlu Garciovú.

Dala tak zabudnúť na neúspešné MS v Eugene, kde po technickej chybe na prekážke nedobehla svoj rozbeh. Semifinalistku z OH v Tokiu Zapletalovú postihlo v príprave zranenie, pre ktoré nemohla na MS štartovať, hoci mala splnený limit.

Ján Volko Čítajte viac Tréneri ho nechávali na lavičke. Volko sa vykašlal na futbal a hviezdi

Na ME sa ukázalo, že sa ešte nedokázala vrátiť do svojej vrcholnej formy a na záverečnej stovke nedokázala konkurovať súperkám. Čas 58,65 je napriek tomu jej výkon sezóny. Súťaž bude pokračovať vo štvrtok. Semifinále je na programe po 11.55 h.

Šťastie na Baluchovej strane

Slovenský bežec Matej Baluch si na atletických ME v Mníchove zabezpečil postup do semifinále na 400 m prek. V stredajšom II. rozbehu obsadil 3. priečku výkonom 50,49 s.

Baluch mal šťastie, keď jeho beh bol pomalý a na postup časom by nestačil. Jeho poľský súper Sebastian Urbaniak však zakopol na poslednej prekážke a Baluch ho dokázal v závere predstihnúť a zaistiť si postup priamo.

Nemecko SR Atletika ME 100 m muži rozbehy Volko postup Čítajte viac Senzačný Volko. Vo finále naháňal favoritov a má životný úspech

Druhý Slovák na štarte Martin Kučera vypadol. V I. rozbehu obsadil 5. miesto časom 50,82. Semifinále disciplíny je na programe vo štvrtok po 11.25 h.

ME v Mníchove – výsledky:
Muži
400 m prek. – I. rozbeh: 1. Victor Collorel (Fr.) 49,35 s, …, 5. Martin KUČERA (SR) 50,82
II. rozbeh: 1. Thomas Barr (Ír.) 49,49 s, …, 3. Matej BALUCH (SR) 50,49

Ženy
400 m prek. – II. rozbeh: 1. Carolina Krafziková (Nem.) 54,32 s, …, 3. Daniela LEDECKÁ (Nem.) 56,98
III. rozbeh: 1. Nikoleta Jíchová (ČR) 55,93 s, …, 8. Emma ZAPLETALOVÁ (SR) 58,65

debata chyba
Viac na túto tému: #Emma Zapletalová #Daniela Ledecká #Matej Baluch