Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan do cieľa vykopáva bicykel. Tento atlét to dáva na Supermana

Portugalský prekážkar João Vítor de Oliveira predviedol svoju výnimočnú techniku v rozbehoch na 110 m cez prekážky na európskom šampionáte v Mníchove.

16.08.2022 15:30
256580008 Foto:
João Vítor de Oliveira.
debata

Je známe, že v cyklistike sa najlepší špurtéri snažia v záverečných metroch dostať pred súperov vykopávaním bicykla na cieľovú pásku.

No portugalský prekážkar de Oliveira bicykel nemá. Tak mu nezostáva nič iné, ako sa vymrštiť a preletieť do cieľa vzduchom. Takýto kúsok predviedol aj na prebiehajúcom európskom šampionáte v Mníchove.

De Oliverira zjavne vedel, čo robí. Aj keď so šťastím, tak tento skok v druhom rozbehu mu pomohol k postupu do semifinále majstrovstiev Európy. O dve tisíciny odsunul na prvú nepostupovú priečku Belgičana Michaela Obasuyiho.

Rovnako sa prekážkarovi darilo aj na olympijských hrách v Rio de Janeire. Vtedy ešte reprezentoval Brazíliu, no aj tam mu záverečný skok pomohol k postupu do semifinále.

A do tretice a tiež s úspešným skokom na Supermana. Takto si zabezpečil víťazstvo na tohtoročných majstrovstvách Portugalska.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #110 m prekážok #ME v Mníchove 2022