Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenskí chodci boli v hre o medailu. Na ME skončili v elitnej desiatke

Slovenský chodec Miroslav Úradník obsadil na atletických ME v Mníchove 6. miesto na 35 km trati. Zaznamenal čas 2:35:44 hodiny. Hneď za ním na 7. mieste skončil Michal Morvay za 2:36:04 h.

16.08.2022 11:50
Japonsko OH2020 SR atletika chôdza muži 20 km... Foto: ,
Miroslava Úradníka delilo päť minút o zisku cenného kovu na ME v atletike.
debata

Zlato si na najdlhšej trati vybojoval Španiel Miguel Angel Lopez výkonom 2:26:49 h. Striebro získal Nemec Christopher Linke časom 2:29:30, tretí skončil Talian Matteo Giupponi za 2:30:34. Slovenského reprezentanta delilo od bronzu päť minút a desať sekúnd.

Úradník dával od úvodných metrov na trati o sebe vedieť, nastolil rýchle tempo a odpútal sa na čele od svojich súperov. Skupina hlavných favoritov ho dostihla približne na piatom kilometri. Potom vzal taktovku pretekov do rúk Lopez a nik sa mu už vyrovnať nedokázal.

Ján Volko Čítajte viac Hladký postup do semifinále stovky. Volko vyhral v tohtosezónnom maxime

Úradník zaznamenal napokon o zhruba štyri a pol minúty horší čas ako pred mesiacom na MS v Eugene, kde obsadil v osobnom rekorde 21. miesto za 2:31:16 h.

Morvay zvolil opačnú taktiku ako Úradník, začal pozvoľne a postupne zrýchľoval. Ešte 10 km pred cieľom sa pohyboval mimo prvej desiatky, no napokon zaostal za svojím krajanom iba o 20 sekúnd. Pre Morvaya bol európsky šampionát vrcholom sezóny, v USA nemohol štartovať pre zranenie, hoci mal splnený limit.

Španiel pri premiére disciplíny získal štvrtú medailu na vrcholnom podujatí. Doterajšie úspechy v jeho podaní prišli na trati 20 km. Zlato získal na ME v Zürichu 2014 i na MS v Pekingu 2015, strieborný bol v Moskve 2013.

Najstaršie atletické svetové rekordy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Florence Griffithová-Joynerová - beh na 100...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Úradník #ME v atletike 2022 #Michal Morvay