Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šprintér Volko cíti formu: Som na tom lepšie, ako pred olympiádou

Slovenský atlét Ján Volko sa postaví na štart na ME v Mníchove zo Slovákov ako prvý. Už v pondelok ho čakajú rozbehy na najkratšej trati.

12.08.2022 15:15
SR Trnava atletika MSR 200 m muži rozbehy TTX Foto: ,
Ján Volko na majstrovstvách Slovenska v atletike.
debata

Volko sa na kontinentálnom šampionáte predstaví tretíkrát v kariére. „Pred Amsterdamom 2016 som cítil nervozitu, lebo som bol nováčik a pred Berlínom 2018 ma výsledky oprávňovali na finálovú účasť. Teraz som spokojný,“ uviedol Volko s tým, že nervozitu tentokrát nepociťuje.

„Cítim, že som sa po štyroch rokoch dostal do formy, ktorá je hodná majstrovstiev Európy,“ vyhlásil na piatkovom brífingu s novinármi.

246827937 Čítajte viac Dotýkal sa pŕs, mal sexuálne narážky. Prominentný tréner skončil

Trojnásobný medailista z halových európskych šampionátov sa aj pre zranenie a tréningový výpadok nepredstavil na tohtoročných MS v Eugene. „Rekonvalescencia prebehla dobre, aj následná príprava. Motivácia je väčšia ako na začiatku sezóny. Čo je v mojich silách sa ukáže až priamo na dráhe, no som na tom pocitovo lepšie ako minulý rok pred Tokiom,“ priznal Volko.

Najstaršie atletické svetové rekordy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Florence Griffithová-Joynerová - beh na 100...

Pred štyrmi rokmi v Berlíne skončil Volko na konečnom 13. mieste aj na stovke, aj na dvojstovke. Ani tentokrát sa nebude viac sústrediť na jednu z disciplín.

„Zamerali sme sa na to, aby bola maximálna rýchlosť čo najvyššia. Na stovke je to dobré. Nemali sme veľkú šancu behať dvojstovky, ale myslím si, že Janko je dobre pripravený na obe disciplíny,“ povedala trénerka Naďa Bendová.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #Ján Volko #ME v atletike 2022