Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dotýkal sa pŕs, mal sexuálne narážky. Prominentný tréner skončil

Atletický kouč Toni Minichiello, ktorý doviedol sedembojárku Jessicu Ennis-Hillovú k zlatu na OH v Londýne 2012, dostal doživotný zákaz činnosti.

09.08.2022 19:45
246827937 Foto:
Toni Minichiello so svojou najúspešnejšou zverenkyňou, olympijskou víťazkou v sedemboji Jessicou Ennisovou.
debata (5)

Dôvodom dištancu bolo podľa itv.com trénerovo sexuálne fyzické správanie voči športovkyniam a nevhodné sexuálne narážky o ktorých britskú federáciu UK Athletics informovala nezávislá správa.

Minichiello sa podľa nej zapájal do nevhodného a niekedy agresívneho správania, šikanovania a emocionálneho zneužívania. Bývalý tréner všetky obvinenia poprel.

Federácia uviedla, že bol porušený veľký počet podmienok trénerskej licencie počas 15 rokov jeho pôsobenia. A to predstavuje hrubé porušenie dôvery. „UK Athletics vec zvážila a rozhodla, že tieto zistenia sú nanajvýš vážne,“ uvádza sa vo vyhlásení federácie.

Oscar Pistorius Čítajte viac Bol hrdinom, celebritou a vzorom. Historický odkaz zatienila vražda

Tá zároveň uviedla, že nikdy v budúcnosti nenastane čas, kedy by Minichiellovi mohla byť vydaná nová licencia. Platnosť tej pôvodnej sa skončila počas disciplinárneho konania.

Podľa sedembojárky Louise Hazelovej ide o prelomové rozhodnutie, ktoré musí znamenať začiatok niečoho nového. „Vysiela to správu, že teraz začíname ochraňovať športovcov, najmä športovkýň,“ povedala pre ITV News. Podľa nej neexistoval človek, ktorému by sa dotknuté atlétky mohli sťažovať tak, aby prišlo k náprave.

Najstaršie atletické svetové rekordy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Florence Griffithová-Joynerová - beh na 100...

Minichiello bol pred desiatimi rokmi vyhlásení za Trénera roka podľa BBC po tom, čo doviedol Ennisovú k olympijskému zlatu. Uznali ho vinným z 11 vážnych obvinení.

Tie zahŕňali napodobňovanie sexuálnej aktivity a dotýkanie sa pŕs športovkýň. Tiež mal hovoriť atlétkam „vycucaj môj penis“ a často svoj pohlavný orgán označoval za pikantnú taliansku klobásu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #sexuálne narážky #sedemboj