Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rastie nový Bolt. Svetový rekord a posledných 20 metrov lambada na dráhe

Botswanský šprintér Letsile Tebogo na juniorských majstrovstvách sveta v Cali opäť vylepšil svetový rekord v behu 100 metrov. Oslavou triumfu si navyše vyslúžil porovnanie so slávnym Usainom Boltom.

03.08.2022 14:54
Letsile Tebogo Foto:
Letsile Tebogo.
debata (2)

Devätnásťročný Tebogo zvíťazil časom 9,91 – nový juniorský rekord. O tri stotiny prekonal vlastné maximum, ktoré zaznamenal v rozbehoch na nedávnom seniorskom šampionáte v Eugene.

Vďaka veľkému náskoku si navyše mohol dovoliť vypustiť posledných dvadsať metrov a predčasne začať oslavovať. Tebogo priznal, že ho inšpiroval osemnásobný olympijský šampión Bolt, ktorý podobne oslávil triumf na olympijských hrách v roku 2008.

„Mrzí ma, ak to niekoho pohoršilo,“ citovala agentúra Reuters Teboga. „Ale chcel som, aby si ľudia doma preteky užili, a tiež som chcel pripomenúť, čo urobil Usain Bolt, pretože je to môj vzor,“ dodal.

Tebogo je tiež presvedčený, že mohol zabehnúť čas 9,8 sekundy, keby nevypustil záver. „Čakajú ma ďalšie preteky, takže som nechcel ísť na doraz. Ale toto je v junioroch môj rok a chcem tu nechať rekord pre ďalšie generácie na prekonanie,“ vyhlásil.

Boltov dospelý rekord 9,58 platí už skoro trinásť rokov.

Slovenskí športovci vo farbách iných krajín Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Ján Svorada (cyklistika): pochádza z Trenčína a...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Letsile Tebogo