Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zranený Volko na MS nepôjde. Trénerka načrtla najoptimistickejší scenár návratu

Elitný slovenský šprintér Ján Volko utrpel svalové zranenie v ľavom stehne a definitívne bude chýbať na júlových majstrovstvách sveta v americkom Eugene.

03.06.2022 17:04
Japonsko OH2020 SR atletika rozbehy 200 m Volko Foto: ,
Ján Volko.
debata

Ako informuje oficiálny web Slovenského atletického zväzu (SAZ), dvadsaťpäťročný bratislavský rodák mal problémy už počas mítingu v rakúskom St. Pöltene 26. mája.

Po rozbehu sa sťažoval na bolesť v ľavom stehne. „Preto posledných približne 30 metrov vypustil. Vo finále potom radšej veľmi neriskoval,“ referuje atletika.sk.

Japonsko OH2020 SR Atletika 100 m Volko Čítajte aj Ešte som nepovedal posledné slovo. Verím, že aj vďaka mne sa šprint rozbehol

Odvtedy Volko už nesúťažil a vyšetrenie u jeho lekárky v Prahe potvrdilo svalové zranenie.

"Ak pôjde všetko bez komplikácií, najskôr na majstrovstvách Slovenska v Trnave 25. a 26. júna by už mohol súťažiť. To je najoptimistickejší scenár.

Na júlový svetový šampionát do Eugene už určite nepôjdeme, o európsky v auguste v Mníchove však ešte – dúfam – zabojujeme,“ povedala jeho trénerka Naďa Bendová pre web SAZ.

Emma Zapletalová Čítajte aj Stovka pod desať, svetový výkon roka. Míting P-T-S láka

Medzičasom jej zverenec vynechal aj štart na Zlatej tretre v Ostrave a bežať nebude ani vo štvrtok 9. júna na mítingu P-T-S v Šamoríne.

Trojnásobný medailista na 60 m z halových ME má možnosť uchádzať sa o miestenku na augustový kontinentálny šampionát v Mníchove až do 26. júla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Volko