Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stovka pod desať, svetový výkon roka. Míting P-T-S láka

Atletický míting Pravda - Televízia - Slovnaft napíše budúci týždeň 57. kapitolu. Siedmykrát sa predstaví v Šamoríne, tentoraz vo štvrtok 9. júna.

02.06.2022 14:19
Emma Zapletalová Foto: ,
Emma Zapletalová (vľavo) nebude na mítingu P-T-S chýbať.
debata

Zakaždým, keď sa legendárne podujatie konalo v komplexe x-bionic sphere, patrilo menoslovom i výkonmi medzi najlepšie v Európe.

Organizátori nechcú podliezať latku ani tento rok. A hoci štartová listina sa formuje najmä pár dní pred pretekmi, už teraz sa môžu pochváliť zaujímavými menami.

Tým najznámejším je Gudaf Tsegayová. Etiópčanka je veľmi všestranná a úspešná. V tejto sezóne už bežala osemstovku aj desaťtisíc metrov. Dvadsaťpäťročná atlétka je halovou majsterkou sveta 2022 či bronzovou olympijskou medailistkou z Tokia 2020.

Je bežné, že si atlétky takéhoto rangu kladú isté podmienky, chcú rôzne benefity. Tsegayová si od organizátorov pétéesky vyžiadala beh na 5000 metrov a prianie sa jej splní.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Bude to hlavný klinec dvojhodinového programu (začína sa od 18.00), ktorý odvysiela v priamom prenose RTVS. A tiež snaha o svetový výkon roka.

"Po rýchlostnej stránke je veľmi dobre pripravená a v prípade ideálnych podmienok sa pokúsi o najlepší svetový výkon.

Tešíme sa na beh, ktorý môže vojsť do kroník," povedal na včerajšej tlačovej konferencii riaditeľ pretekov a generálny sekretár Slovenského atletického zväzu (SAZ) Vladimír Gubrický.

Veľkým lákadlom v rámci pätnástich disciplín (osem ženských a sedem mužských) mítingu P-T-S, ktorý má strieborný štatút seriálu World Athletics Continental Tour, bude mužská stovka. Diváci, pre ktorých je vstup na štadión voľný, sa môžu tešiť na Reeca Prescoda.

Zapletalová Čítajte viac Nenecháva za sebou míny. Míting P-T-S sa vracia k ikonickej disciplíne

V utorok na Zlatej trete v Ostrave zabehol v protivetre skvelých 9,93 sekundy a zlepšil si osobný rekord. Vlani na olympiáde v Tokiu bežal semifinále, má striebro z majstrovstiev Európy 2018 v Berlíne.

„Som vo výbornej forme. Najbližšie sa predstavím na Slovensku. Dúfam, že budem rýchly aj tam,“ povedal Brit Prescod po triumfe na Zlatej tretre.

Zaujímavé bude sledovať aj talentovanú mužskú slovenskú štafetu na 4× 400 metrov.

V máji v Košiciach stanovili Patrik Dömötör, Martin Kučera, Oliver Murcko a Šimon Bujna nový rekord 3:05,72 min. Prekonali 22-ročné maximum o 30 stotín sekundy.

„Je obrovský úspech, že sa to po dlhom čase podarilo. Chceme sa dostať na majstrovstvá Európy. Všetci sme veľmi šťastní, že sme sa takto zapísali do histórie,“ vyhlásil Kučera.

Najlepšie platení športovci planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Giannis Antetokounmpo (basketbal): 80,9...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #míting P-T-S #Reece Prescod