Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster Európy: Očkovať športovcov? Ako nosiť bezpečnostné pásy pri chôdzi

Pred jedenástimi rokmi získal titul majstra Európy. Okrem toho si v šprinte na 60 metrov cez prekážky vybojoval aj dve bronzové medaily. Petr Svoboda je vynikajúci atlét a podľa viacerých kolegov z atletického oválu aj zaujímavý chlapík.

07.01.2022 17:00
Petr Svoboda Foto: ,
Český atlét Petr Svoboda sa teší z titulu majstra Európy.
debata (8)

Tridsaťsedemročný šampión to potvrdil aj v ostatnom rozhovore pre idnes.cz. Svoboda potvrdil, že sa nevyhýba žiadnej téme a rád o nich hovorí otvorene.

Tentokrát zo svojho tréningového kempu na Tenerife bez okolkov odpovedal aj na otázky týkajúce sa pandémie, očkovania či lockdownov.

"Niekedy som si prečítal české spravodajské servery a prvé, čo na mňa vyskočilo, boli správy o počte nakazených a opatreniach, ktoré chce zaviesť vláda.

Danglár, 7. 1. 2022 Čítajte viac NÁZOR: Djokovič nie je obeť, ale takéto zaobchádzanie mu nepatrí

Dostal som z toho akurát depresiu. Zavrel som počítač a šiel sa vonku na Kanároch poprechádzať. Je teplo, ľudia majú dobrú náladu, covid vôbec neriešia," priznal Svoboda.

Je rád, že na Kanárskych ostrovoch prežil aj vianočné sviatky a vyhol sa zhonu, ktoré prinášajú.

„Nechýbal mi ani zhon a ani strach z toho, že ak niekoho navštívim, tak pôjdem do karantény. Tu mám omnoho väčšiu slobodu,“ doplnil Svoboda.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Ako vrcholový športovec, ktorý má za sebou množstvo vrcholných podujatí a slávnych mítingov, premýšľal aj nad očkovaním. Ako sa nakoniec rozhodol?

"Som zaočkovaný, ale len preto, že ma k tomu donútil systém. Ak nie sme očkovaní, nikto nás na mítingy nepozve. Pritom my sme športovci, pre nás je dobrá imunita základ.

Takže očkovať športovca je potrebné asi tak, ako dávať si pri chôdzi bezpečnostný pás," uzavrel Svoboda.

Najbohatší športovci v histórii Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
30. Kimi Räikkönen (F1): 250 miliónov dolárov.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Svoboda