Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smola rýchlonohej Slovenky. Opäť útočila na medailu, po páde ju diskvalifikovali

Slovenská reprezentantka Viktória Forster po šiestej priečke na hladkej stovke na juniorských majstrovstvách sveta v atletike v kenskom Nairobi nepridala ďalší kvalitný výsledok na 100 m prekážok.

21.08.2021 16:28 , aktualizované: 17:30
debata (3)

Už prienik do finále bol v jej prípade veľkým úspechom, vo finále dokonca atakovala medailové pozície, zostala však bez cenného kovu a napokon aj umiestnenia.

V sobotňajšom popoludňajšom finále 19-ročná zverenka trénerky Kataríny Adlerovej neodštartovala najlepšie, no po zaváhaní Švajčiarky Ditaji Kambundjiovej na štvrtej a jej kolízii s Poľkou Veronikou Barczovou pred piatou prekážkou atakovala bronzový stupienok.

pjimage Čítajte viac Kto je najrýchlejšia Slovenka? Nestratila by sa ani ako modelka

Na ôsmej prekážke sa však sama nevyhla chybe a pádu. Do cieľa Viktória Forster napokon prišla s mankom viac ako pätnástich sekúnd na víťaznú Jamajčanku Ackeru Nugentovú, pre porušenie pravidiel však Slovenku pochopiteľne diskvalifikovali.

Striebro získala Anna Maria Millendová z Estónska a bronz Maďarka Anna Tóthová. Bez cenného kovu zostala na štvrtej priečke Fínka Sona Staangová.

Viktória Forster Čítajte viac Zrodila sa šprintérska hviezda? Slovenku delili od medaily na MSJ tri stotiny

"Všetky aktérky finále išli úplne na doraz a z toho vyplynuli aj chyby. Bohužiaľ, smola neobišla ani Viktóriu.

V momente, keď sa dostala na tretiu priečku, kolenom zachytila ôsmu prekážku. Viktórii však nemám čo vytknúť. Bojovala o čo najlepšie umiestenie, no a keď na atletických juniorských MS idete do súboja o medaily, musíte ísť na hranu.

Hranica medzi úspechom a neúspechom je veľmi, veľmi tenká a dnes sme toho boli svedkom," povedala Forsterovej trénerka Katarína Adlerová na oficiálnom webe Slovenského atletického zväzu (SAZ).

Japonsko OH2020 SR atletika rozbehy 200 m Volko Čítajte viac Zlyhal som, mrzí ma to. Mám za sebou životnú lekciu

Vo finále vôbec neštartovala Jamajčanka Oneka Wilsonová, vo výsledkovej listine tak klasifikovali len štyri pretekárky.

V sobotu sa v Nairobi predstavili aj dve slovenské chodkyne na 10 000 m. Tereza Kurucová finišovala na 15. mieste a Alžbeta Ragasová na 18. priečke spomedzi 34 štartujúcich.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Forster