Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volko v Ostrave piaty na 100 m za 10,31, Zapletalová štvrtá za 55,83

Slovenský šprintér Ján Volko obsadil v nabitej konkurencii na atletickom mítingu Zlatá tretra v Ostrave 5. miesto v čase 10,31 sekundy.

19.05.2021 23:16
Ján Volko Foto: ,
Ján Volko.
debata (2)

O štyri stotiny sekundy si tak vylepšil sezónne maximum. Zvíťazil Američan Fred Kerley, ktorý sa ako jediný dokázal časom 9,96 dostať pod desať sekúnd a zdolať aj svojho krajana, dvojnásobného majstra sveta Justina Gatlina.

Volko si vyskúšal náročný dvojboj, keď vzápätí štartoval aj na dvojnásobnej trati. V čase 20,77 obsadil piatu priečku, triumfoval Američan Kenny Bednarek za 19,93 s.

„Dva štarty na mítingu neboli pre mňa nič hrozné, som na takéto čosi dobre pripravený a mne zväčša takáto kombinácia vyhovuje. Boj o olympiádu je náročný, lebo neladíme formu len na vrchol, ale aj na kvalifikačné obdobie, keďže stále bojujem o účasť,“ uviedol Volko pre oficiálnu stránku Slovenského atletického zväzu (SAZ).

Dobrú formu v úvode sezóny prezentovala Emma Zapletalová, ktorá dosiahla svoj druhý najlepší čas v kariére na 400 m prek. 55,83 s a obsadila 4. priečku. Prvá dobehla Britka Jessie Knightová za 54,74. „Na prvý štart v tejto disciplíne v sezóne je to super výkon. Teším sa, že som sa dostala pod 56 sekúnd. Pocitovo sa mi bežalo dobre, ale urobila som viacero chýb, ktoré ma obrali o ešte lepší výkon,“ povedala Zapletalová.

Martina Hrašnová obsadila v silnej spoločnosti poľských kladivárok 4. miesto výkonom sezóny 68,99 m hneď za svetovou rekordérkou Anitou Wlodarczykovou. Spokojná však nebola: „Dnes som hádzala veľmi zle technicky. Vydarené som mala len dva hody. Mrzí ma, že som nevyužila skvelé ostravské podmienky. Jednoznačne mám na viac.“ Zvíťazila Malwina Kopronová z Poľska hodom dlhým 74,74.

Martin Kučera predviedol na úvod sezóny solídny výkon na 400 m prek. a za 50,47 s dobehol piaty. Zvíťazil Yasmani Copello reprezentujúci Turecko v čase 49,21.

Hneď na úvod sezóny stanovil mimoriadne kvalitnú hodnotu svetového výkonu roka nemecký oštepár Johannes Vetter hodom dlhým 94,20 m. Úradujúceho majstra sveta Andersona Petersa z Grenady prekonal o viac ako desať metrov. Najlepší výkon na svete v sezóne predviedla aj dvojica Uganďanov na dlhých tratiach. Joshua Cheptegei vylepšil najlepší čas na tritisícke na 7:33,24 min a Jacob Kiplimo na 10.000 m na 26:33,93 min.

Očakávaný súboj fenomenálnych žrdkárov sa skončil v prospech svetového rekordéra Armanda Duplantisa zo Švédska. Na úvod sezóny prekonal 590 cm, Sam Kendricks si pripísal 585. V trojskoku triumfoval čerstvý svetový rekordman v hale Hugues Fabrice Zango z Burkiny Faso výkonom 17,20 m. Dvojnásobný olymijský víťaz Christian Taylor z USA obsadil až 5. miesto za 16,36 m.

Hviezdna Etiópčanka Genzebe Dibabová nedokončila beh na 1500 metrov, rovnako ako Slovenka Gabriela Gajanová na 800 m trati.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Volko