Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Netlačil na pílu. Tóth má jasný cieľ

Koniec 392-dňového čakania. Keď končil chodeckú päťdesiatku naposledy, bol totálne vyčerpaný. Podmienky na MS v Dauhe 2019 Matejovi Tóthovi nedovolili dokončiť takmer štvorhodinovú atletickú tortúru.

23.10.2020 16:29
Matej Tóth Foto: ,
Matej Tóth v cieli Dudinskej päťdesiatky.
debata

V sobotu od ôsmej hodiny ráno ho v Dudinciach čaká pätnásta päťdesiatka v živote. Má historický podtón a jasný cieľ.

S veľkou pravdepodobnosťou to totiž sú Tóthove posledné preteky na domácej pôde. A ak splní limit na budúcoročné olympijské hry do Tokia (3:50:00 hodiny), tak predposledné v kariére.

„Úloha číslo jeden je splniť limit. Keď prídem do cieľa v čase 3:49:59 h a rýchlejšie a budem hoci aj desiaty, budem spokojný, lebo splním cieľ. Samozrejme, ak budem cítiť, že sa mi ide veľmi ľahko, nebudem sa brániť ani možnosti zabojovať v závere o čo najlepší výkon a umiestnenie,“ uviedol Tóth na webe Slovenského atletického zväzu.

Extrémna päťdesiatka Mateja Tótha v Dauhe Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Matej Tóth na trati chodeckej päťdesiatky na MS...

Olympijský šampión z Ria 2016, majster sveta i dvojnásobný vicemajster Európy sa musel podobne ako jeho dvanásť zahraničných súperov podrobiť v piatok v Dudinciach testu na koronavírus.

„Pár dní pred štartom som sa odsťahoval z domu. Manželka je učiteľka, dcéry chodia do školy. Chceli sme minimalizovať riziko nákazy,“ doplnil 37-ročný Tóth.

Podľa trénera Mateja Spišiaka je jeho elitný zverenec výborne pripravený.

„Netlačili sme zbytočne na pílu, aby bol na splnenie limitu nachystaný s väčšou rezervou. Maťo je pripravený podať špičkový výkon,“ uzavrel Spišiak.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matej Tóth