Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veszelka: Pochvala od Taylora je snom každého trojskokana

Po lanskom triumfe to opäť mala to byť veľká paráda Christiana Taylora, ale na atletickom mítingu Pravda - Televízia - Slovnaft v Šamoríne ho v piatok predčila slovenská jednotka.

11.09.2020 22:45
Tomáš Veszelka Foto: ,
Tomáš Veszelka na mítingu P-T-S.
debata

Dvojnásobný majster sveta z držiteľ dvoch zlatých z olympijských hier v trojskoku sa musel skloniť pred Tomášom Veszelkom.

„Tommy je skvelý chalan. Sme kamaráti. Teším sa, že doma vyhral. Prajem mu to,“ povedal Taylor na margo 25-ročného rodáka z Lučenca.

Tomáš, ako sa vám takéto slová počúvajú?

Pozrite sa na neho. Vyhral všetko možné, trojskok nepozná lepšieho športovca, ako je on a povie niečo také… Vážim si to. Zostáva uvoľnený a skromný. Nelamentuje, že nevyhral, ale gratuluje mi. Počuť od neho takéto slová je sen pre hociktorého trojskokana. Vážim si to, je to pravý šampión.

Pred P-T-S ste mali isté ambície o výkone či umiestnení. Naplnili sa?

Cítim sa fantasticky. Viem, že dnes Taylor nešiel naplno. Keby to tak bolo, zrejme by si so mnou poľahky poradil. Je to trojskokan z inej planéty. Určite ma teší jeho skalp. Chcel som si preteky maximálne užiť. Neriešil som zmenu vetra ani od augusta zranenú pätu. Bola to moja posledná súťaž v tejto sezóne. Nečakal som, že dopadne takto.

Bláznivá sezóna sa pre vás končí ako zo sna…

Presne tak. Stanovili sme si hranicu 16,70, chýbal mi k tomu iba jeden centimeter. Nebolo to ideálne, ale nie je nad čím zalamovať rukami. Som veľmi šťastný. Ukázalo mi to smer, ktorým sa budúci rok môžem vybrať. Potrebujem ešte dlhší rozbeh, nestihnem nabrať takú rýchlosť. Verím, že budem lietať ešte ďalej.

Míting Pravda - Televízia - Slovnaft v Šamoríne Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Iveta Putalová na mítingu P-T-S.

Pod novým trénerom Michalom Škvarkom ste urobili značný progres. Kde ešte vidíte rezervy?

Prekvapilo ma, že som sa hneď zlepšil pod novým koučom. Mišo ma pozná roky, nielen ako zverenca. Trafil to, vie so mnou pracovať. Sadli sme si. Pracujem aj s fyzioterapeutom Denisom Freudenfeldom, ktorý mi radi v biomechanike. Verím, že nám koronakríza dovolí pripraviť sa na halovú sezónu 2021.

Často mávate problémy s členkom. Už vás nelimituje?

Denis mi ukázal dve banálne cvičenia, ktoré pravidelne robím. Dovtedy mi nikto nevedel poriadne pomôcť, musel som to riešiť sám. Zrazu ma členok prestal bolieť.

Páčil sa vám šamorínsky vrchol sezóny na P-T-S?

Som rád, že sa organizátorom podarilo zorganizovať kvalitný míting a ponúknuť Slovákom silnú konkurenciu na domácej pôde. Všetci berieme túto sezónu skôr s nadhľadu, nesilíme to. Čakáme na vrcholy sezóny. Ktovie, čo prinesie budúcnosť.

debata chyba
Viac na túto tému: #míting P-T-S #Christian Taylor