Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zostávajú hodiny. Rýchlik Volko prvýkrát odštartuje v Diamantovej lige

Halový majster Európy 2019 v behu na 60 m Ján Volko pobeží v piatok 4. septembra o 20.42 h dvojstovku na mítingu Diamantovej ligy v Bruseli.

03.09.2020 13:20
Ján Volko Foto: ,
Ján Volko.
debata (2)

Pre 23-ročného slovenského šprintérskeho rekordéra to bude premiéra v prestížnom atletickom seriáli. Informuje o tom facebookový profil Slovenského atletického zväzu.

Na dvojstovke na tradičnom Memoriáli Iva van Dammeho pobeží sedem európskych šprintérov. Hlavný favorit je líder tohtoročných európskych tabuliek a desiaty na svete Eseosa Desalu z Talianska so sezónnym maximom 20,35.

V štartovke figurujú aj Čech Jiří Polák (20,63 v roku 2020 – 7. v Európe), Kojo Musah z Dánska (20,67 – 11.), známy Brit Richard Kilty (20,99 – 54.), Julien Watrin z Belgicka (21,00 – 55.) a jeho krajan, štvorstovkársky špecialista Jonathan Borlée (21,18 – 98.).

Trénerka Naďa Bendová v rozhovore s Jánom Volkom. Foto: Pravda, Ivan Majerský
Naďa Bendová, Ján Volko Trénerka Naďa Bendová v rozhovore s Jánom Volkom.

Volko je momentálne 20. v Európe vďaka času 20,74 z 1. kola českej extraligy v Prahe. V lete bežal 200 m dovedna šesťkrát. V Bruseli nie je bez šance na miesto v prvej trojke.

Najrýchlejší Slovák bude súťažiť v atmosfére nezvyčajnej pre Diamantovú ligu – míting sa uskutoční bez divákov. Z reproduktorov však budú znieť zvuky hľadiska z predošlých ročníkov.

Zverenec trénerskej dvojice Naďa Bendová – Róbert Kresťanko, bude desiaty slovenský atlét so štartom v Diamantovej lige.

Rekordérka v počte účastí je trojskokanka Dana Velďáková s 23 štartmi, za ňou nasledujú strednotratiarka Lucia Hrivnák Klocová (7), diaľkarka Jana Velďáková (4), trojskokan Dmitrij Vaľukevič (3) a po jednom štarte majú na konte štvorstovkárka Iveta Putalová, osemstovkár Jozef Repčík, výškari Peter Horák s Matúšom Bubeníkom a kladivár Marcel Lomnický.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Diamantová liga #Ján Volko