Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stopky pre koronavírus. Newyorský a Berlínsky maratón sa neuskutočnia

Newyorský maratón sa v tomto roku neuskutoční. Podujatie bolo naplánované na 1. novembra, no organizátori ho v stredu zrušili pre pandémiu nového koronavírusu.

24.06.2020 19:20
New York, maratón Foto: ,
Momentka z maratónu v New Yorku.
debata

Vlaňajší maratón dokončilo 53 640 bežcov, ktorí v tomto ohľade stanovili svetový rekord.

Organizátori po diskusii s úradom starostu uznali, že usporiadanie podujatia by spôsobilo príliš veľké zdravotné riziko pre bežcov, dobrovoľníkov či divákov.

„Aj keď je maratón ikonická záležitosť nášho mesta, vyzdvihujem spoločnosť New York Road Runners, že na prvé miesto dala zdravie všetkých účastníkov. Tešíme sa na jubilejnú 50. edíciu v roku 2021,“ povedal newyorský starosta Bill de Blasio podľa agentúry AP.

Toto sú najbohatšie športy na svete Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. MOTORIZMUS: Súčasná globálna trhová hodnota...

Registrovaní účastníci zrušeného maratónu dostanú preplatené štartovné alebo bezplatnú možnosť štartu v jednom z nasledujúcich troch ročníkov. V roku 2021 sa v New Yorku pobeží 7. novembra.

V Berlíne nenašli náhradný termín

Organizátori v stredu zrušili aj tohtoročnú edíciu Berlínskeho maratónu. Pre pandémiu nového koronavírusu chceli podujatie presunúť z apríla na 27. septembra, náhradný termín sa im však napokon nepodarilo nájsť.

Vlani štartovalo v nemeckej metropole 62 000 bežcov.

"Vzhľadom na poveternostné podmienky a skracujúce sa dni by bolo veľmi náročné zorganizovať maratón do konca roka.

Momentálne nepoznáme ani odpoveď na otázku, či už športovci budú môcť voľne cestovať medzi krajinami," citovala riaditeľa pretekov Jürgena Jocka agentúra AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Newyorský maratón #Berlínsky maratón