Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechcú, aby ju spájali s dopingom. Ruská kráska našla pokoj v USA

Pred štyrmi rokmi z toho bola veľká dráma. Daria Klišinová ešte týždeň pred štartom OH v Riu de Janeiro nevedela, či ju kompetentní pustia súťažiť.

26.04.2020 10:32
debata (23)
Daria Klišinová. Foto: SITA/AP, Matthias Schrader
Britain Athletics Worlds Daria Klišinová.

Dôvodom bol dopingový škandál v ruskej atletike. Vedenie Svetovej atletiky (vtedy IAAF – Medzinárodná asociácia atletických federácií) najskôr elitnej diaľkarke povolilo štart v Riu, ale neskôr ju suspendovalo.

Klišinová sa obrátila na Športový arbitrážny súd, ktorý vyhovel jej sťažnosti. V jej prospech rozhodol fakt, že sa už roky pripravuje na akadémii na Floride, kde sa pravidelne podrobovala dopingovým testom.

Napokon bola jedinou ruskou atlétkou, ktorú pustili do Ria.

Arbitráž rozhodla len niekoľko dní pred štartom diaľkarskej súťaže a Klišinová sa tak logicky nemohla naplno sústrediť na športový výkon. Po priemernom výkone skončila deviata.

Ruská skokanka do diaľky Daria Klišinová Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Daria Klišinová.

„Nebolo to príjemné. Ale aj v takýchto veciach sa vždy snažím nájsť niečo pozitívne. Musím povedať, že táto skúsenosť ma veľmi posilnila,“ vraví rodáčka z mesta Tver v rozhovore pre Nova Sport .

Chýba jej ruské jedlo

Od roku 2013 žije na Floride, kde aj trénuje. Za rodnou krajinou je jej niekedy smutno.

„Chýba mi rodina a priatelia, ale často si telefonujeme alebo sa pozdravíme cez Skype. A chýba mi aj ruské jedlo,“ priznáva.

Sklamanie z olympiády v Riu si vynahradila na MS 2017 v Londýne, kde brala striebro. Aktuálne trénuje v domácich podmienkach a myslí na preložené OH v Tokiu.

„Hovorím to stále – najdôležitejšie je, aby človek zostal pozitívny. Táto situácia nebude trvať večne. Verím, že čoskoro bude zase všetko v poriadku,“ želá si.

Ak vám chýbajú nápady na domáce cvičenie, nechajte sa inšpirovať jej zostavou na nižšie uvedenom videu. V spoločnosti Darii Klišinovej sa určite zapotíte.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #atletika #OH 2020 #Daria Klišinová