Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smutné rozhodnutie. Kráľovná športov nebude mať vrchol

Majstrovstvá Európy v atletike sa v tomto roku v Paríži neuskutočnia pre pandémiu koronavírusu.

23.04.2020 21:35 , aktualizované: 21:53
Ján Volko Foto: ,
Ján Volko.
debata

Podujatie sa malo konať v termíne 25.-30. augusta. Informovala o tom agentúra SID. Rozhodnutie o zrušení podujatia učinili samotní organizátori po porade s Francúzskou atletickou federáciou.

„Po týždňoch práce sme toto rozhodnutie urobili s ľútosťou. Vyskúšali sme všetko, no museli sme vzhľadom na priebeh pandémie zaujať zodpovedné stanovisko,“ vyhlásil prezident organizačnej komisie šampionátu Jean Garcia.

Atléti tak po odklade olympijských hier v Tokiu nebudú mať v roku 2020 žiaden športový vrchol. Konať sa budú iba mítingy.

"Na 51% očakávam, že ME budú. Skôr teda dúfam. Je to taká jediná méta, na ktorú sa atléti môžu ešte tento rok sústrediť.

Martin Pupiš. Foto: Ján Luky
Martin Pupiš Martin Pupiš.

Na šampionáte v Paríži sa určite nebude bojovať o limity a miestenky do Tokia, niektorí si aj možno povedali, že načo sa vôbec budú konať.

Lenže stále sú to majstrovstvá Európy, je to o vavrínoch, veď nedávno ešte žiadne renkingy neboli a takéto podujatia boli pre kariéru športovca kľúčové.

Ja dúfam, že ME budú, atletike by to veľmi pomohlo," povedal v stredu pre TASR šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš. Napokon však prišlo pre atlétov k tej 49%-nej možnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ME v atletike 2020