Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stačilo, Poliaková končí kariéru. Bude z nej drsná policajtka?

Dlhoročná slovenská biatlonová reprezentantka Terézia Poliaková ukončila aktívnu kariéru. Ako uviedla v rozhovore pre denník Šport, svoje miesto chce prenechať mladším.

23.04.2020 12:26
Terézia Poliaková Foto: ,
Terézia Poliaková počas štafety v Ruhpoldingu.
debata (3)

Rozhodnutie o konci kariéry u nej dozrelo okolo termínu jej 31. narodenín (2. apríla). "Už naozaj stačilo. Ja som sa neustále spoliehala na to, že to bude lepšie, ale nebolo. To ma už nebavilo.

Ani zdravotne nie som na tom najlepšie. Nuž, a nechcem byť stará dievka," uviedla pre štvrtkové vydanie denníka Šport Poliaková, ktorá súťažila vo Svetovom pohári od roku 2012.

Poliaková sa podieľala na piatom mieste ženskej štafety na ZOH 2018 v Pjongčangu i na šiestej priečke na MS 2019. Na druhej strane, pri každom nezdare si na nej na sociálnych sieťach zgustli neprajníci.

Terézia Poliaková počas zimnej olympiády 2018 v... Foto: SITA, Martin Medňanský
Terézia Poliaková Terézia Poliaková počas zimnej olympiády 2018 v Pjongčangu.

"Ešte ma skúšali prehovárať a lámať aj po sezóne, aby som vydržala do pekinskej olympiády, že sú to iba dva roky. Pre mňa sú to až dva roky.

Chcela som skončiť s dobrým pocitom z pretekov, ale, žiaľ, to sa mi nepodarilo. Popremýšľala som nad tým všetkým počas tejto pandémie a vyšlo mi, že skončiť bude lepšie riešenie.

Bola som pri svojich lekároch a tí mi povedali, že ak plánujem deti, mala by som dať svojmu telu pauzu," povedala Poliaková, ktorá teraz rozmýšľa, ako sa zaradí do civilného života:

„Vidím sa buď v športe, napríklad ako kondičná trénerka. Alebo v gastronómii. Som dobrá kuchárka. Možno v štátnej správe. Možno budem drsná policajtka. Neviem si pre seba predstaviť sedavé zamestnanie.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Terézia Poliaková