Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chýbala stotinka. Volko na prestížnom mítingu atakoval rekord

Švéd Armand Duplantis vytvoril nový halový svetový rekord v skoku o žrdi. Na sobotňajšom mítingu v poľskom meste Toruň prekonal 20-ročný pretekár latku vo výške 617 cm.

08.02.2020 21:10 , aktualizované: 22:57
Ján Volko. Foto: ,
Šprintér Ján Volko je líder prestížneho atletického seriálu World Athletics Indoor Tour.
debata

Švédsky atlét, ktorý získal na minuloročnom svetovom šampionáte v Dauhe striebornú medailu, prekonal o centimer doterajší rekord, ktorý na podujatiach „pod strechou“ vytvoril v roku 2014 Francúz Renaud Lavillenie. Informovala agentúra AFP.

Darilo sa aj slovenskému šprintérovi Jánovi Volkovi, ktorý triumfoval 6,58 na 60 m. Halový majster Európy 2019 vyhral šesťdesiatku na štvrtom podujatí prestížneho atletického seriálu World Athletics Indoor Tour (WAIT), keď iba o stotinku zaostal za vlastným rekordom SR z rovnakého mítingu pred dvoma rokmi.

Zverenec dua Naďa Bendová – Róbert Kresťanko triumfoval na sobotnom Orlen Copernicus Cup o stotinku pred Holanďanom Jorisom van Goolom a o dve pred chýrnym Britom Richardom Kiltym. V celkovom hodnotení WAIT sa slovenský rekordér dostal na priebežne prvú priečku s 15 bodmi.

Volko v Toruni vyhral už aj rozbehy, v prvom dosiahol 6,64 sekundy a triumfoval s veľkým náskokom pred triom Olszewski (Poľ.), Kilty (V. Brit.), B. Robinson (USA), ktoré dosiahlo zhodný čas 6,71.

“Technicky to dnes veru nebol veľmi vydarený beh. Môj štart bol veľmi slabý, našťastie, v záverečných metroch finále sa mi podarilo stratu zlikvidovať. Som však šťastný a vďačný za to, že som si mohol vychutnať triumf na takomto veľkom mítingu,” vravel Ján Volko po pretekoch pre www.atletika.sk.

Víťaz II. rozbehu Holanďan Van Gool zabehol o tri stotinky slabší výkon 6,67. Informoval oficiálny web Slovenského atletického zväzu (SAZ).

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Volko #Armand Duplantis