Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepším atlétom je Volko, mladíkom Baluch

Atlétom roka 2019 sa stal Ján Volko. Slovenský šprintér zvíťazil so 720 bodmi pred finalistkou majstrovstiev sveta v Dauhe kladivárkou Martinou Hrašnovou a trojskokanom Tomášom Veszelkom, ktorý v roku 2019 premiérovo prekonal 17-metrovú hranicu.

16.11.2019 18:30 , aktualizované: 19:56
Jan Volko Foto: ,
Šprintér Ján Volko sa stal víťazom ankety Atlét roka 2019.
debata (1)

„Je to skvelý pocit. Táto sezóna sa zapísala do histórie – mojej aj Slovenska. Neľutujem, že mi všetko nevyšlo. Všetko je tak, ako má byť,“ povedal víťaz ankety na sobotňajšej tlačovej konferencii pred galavečerom v Bratislave, na ktorom vedenie Slovenského atletického zväzu (SAZ) ocenilo aj denník Pravda.

Na galavečere Atlét roka 2019 si Jakub Prokeš... Foto: Pravda, Ivan Majerský
cena pre Pravdu, Asványi, Prokeš Na galavečere Atlét roka 2019 si Jakub Prokeš (vpravo), poverený vedením redakcie Pravda a zástupca spoločnosti Tipos (vľavo) prevzali z rúk viceprezidenta SAZ Ladislava Asványiho poďakovanie za dlhoročnú spoluprácu.

Volko si z rúk šéfa Svetovej atletiky (WA) Sebastiana Coa prevzal toto ocenenie po druhý raz v kariére. Pomohol mu k tomu najmä fantastický štart do sezóny.

Od prvých dní roka 2019 ukazoval výnimočný progres vo výsledkoch i časoch. Svoju formu s trénermi Naďou Bendovou a Róbertom Kresťankom skvele načasovali.

Atlét roka 2019 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Zlatý víťaz. Ján Volko je po druhýkrát v...

V marci aj napriek zraneniu dosiahli historický úspech – zlato na 60 m na marcových halových majstrovstvách Európy v Glasgowe.

Očakával sa jeho boj s Matejom Tóthom. Olympijský šampión v chôdzi však nedokončil preteky na MS v Dauhe, kde Volko neštartoval kvôli zraneniu a nesplneniu limitu na sto či dvesto metrov.

TV Pravda: Zlato Jána Volka zapadlo prachom. Pre neho má stále rovnakú cenu.
Video

„Dnešok nie je o smútení, ale o radosti. Užívame si úspechy atletiky, ktorá sa posúva dopredu. To ma teší,“ doplnil Volko.

Najlepším mladíkom i objavom roka sa stal Matej Baluch. Úspech zaznamenali aj Bendová s Kresťankom v kategórii tréner roka a Baluchov kouč Edmund Kováč v kategórii mládežnícky tréner.

Najlepším mladíkom i objavom roka sa stal Matej... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Matej Baluch, Balúch, Bartekova, Toth, Najlepším mladíkom i objavom roka sa stal Matej Baluch (uprostred).

Baluch potvrdil vo svojej kategórii rolu najväčšieho favorita ankety. Devätnásťročný talent šokoval na majstrovstvách Európy juniorov. V behu na 400 metrov prekážok si v švédskom Borase vybojoval bronzovú medailu.

„Jedna z najlepších sezón v mojom živote. Som spokojný s časmi aj výsledkami. Stále je tam však priestor na zlepšenie,“ uviedol Baluch.

Do Siene slávy SAZ, ktorý vznikla pred šiestimi rokmi uviedli ďalšie štyri legendy slovenskej atletiky.

Súčasťou galavečera, na ktorom bol prítomný aj šéf Európskej atletiky (EA) Svein Arne Hansen, bola aj oficiálna rozlúčka a poďakovanie skokanským dvojičkám Dane a Jane Velďákovým.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sebastian Coe #Ján Volko #Matej Baluch #Atlét roka 2019