Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V chôdzi obstál Úradník na jednotku. Hornáková skolabovala

Piatkové preteky chôdze na 20 km na 30. Svetovej letnej univerziáde v Neapole sa predčasne skončili pre atlétku Moniku Hornákovú.

12.07.2019 12:58
debata

„Výkon Moniky Hornákovej sa mi hodnotí ťažko. Približne na 15. kilometri jednoducho jej organizmus vypovedal službu, skolabovala a skončila v sanitke,“ povedal na oficiálnom webe Slovenského atletického zväzu Úradníkov tréner Matej Spišiak.

Zlato získala Austrálčanka Katie Haywardová (1:33:30) pred krajankou Jemimou Montagovou (1:33:57). Bronzovú priečku obsadila Češka Anežka Drahotová (1:35:44).

Medzi mužmi obsadil Miroslav Úradník 10. miesto. Na rovnako dlhej trati prišiel do cieľa za 1:27:42 hodiny. Stupne víťazov obsadili Japonci. Zvíťazil Koki Ikeda časom 1:22:49 h, pred Masatorom Kawanom (1:23:20), bronz vybojoval Juta Koga (1:23:35).

"S Mirom som spokojný, lebo v ťažkých podmienkach a v kvalitnej konkurencii zvládol preteky takticky na jednotku. Nešliapalo sa rýchlo, každý mal pred horúčavou a vysokou vlhkosťou rešpekt. Aj Mirovi som pred štartom prízvukoval, aby išiel rozumne a neprepálil tempo.

Predviedol bojovný výkon a myslím si, že zúročil dobrú prípravu a splnil, čo sa od neho očakávalo," dodal Spišiak.

debata chyba
Viac na túto tému: #Svetová letná univerziáda #Monika Hornáková