Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volko zabehol maximum. A to ešte spomalil

Slovenský šprintér Ján Volko vyhral prvý rozbeh na 100 m na 30. Svetovej letnej univerziáde v Neapole v osobnom sezónnom a slovenskom maxime 10,36 (vietor +0,7 m/s). Hladko tak postúpil celkovo tretím najlepším výkonom do utorňajšieho semifinále.

08.07.2019 20:31
Bielorusko EH19 Slovensko atletika Volko striebro Foto: ,
Ján Volko v šprinte na 100 metrov na EH 2019 v Minsku.
debata

"Bežalo sa mi celkom dobre, uvoľnene. Pri štarte chytil reproduktor na štartovacom bloku spätnú väzbu, preto som si po 20 metroch myslel, že štartér zapískal uliaty štart. Trochu som spomalil, ale keď som videl, že všetci ďalej šprintujú, zabral som a šprintoval som aj ja.

Štart rozbehov meškal asi 20 minút, z čoho som bol mierne nervózny. Tento pocit už zo mňa opadol a teším sa na ďalšie štarty," uviedol Volko pre portál atletika.sk.

Zverenec trénerského dua Naďa Bendová – Róbert Kresťanko si o dve stotiny zlepšil čas z rozbehu na PTS a z 1. kola Európskych hier v Minsku. Volko v neapolskom rozbehu zdolal o tri stotiny svojho minského premožiteľa Carlosa Nascimenta z Portugalska.

Finále je na programe v utorok o 20.40 h, Volko skončil pred dvoma rokmi na univerziáde na Taiwane na stovke piaty.

Druhý Slovák v rozbehoch na 100 m Lukáš Puchovský obsadil v šiestom rozbehu 8. priečku o stotinku slabším výkonom ako v kvalifikácii – 10,92 (vietor –0,2 m/s). Celkovo mu to stačilo na 46. miesto.

Šimon Bujna vyhral tretí pondelňajší rozbeh na 400 metrov. V osobnom rekorde 47,24 sekundy a celkovo štrnástom najlepšom čase postúpil do utorňajšieho semifinále (19.50 h).

Do utorkového semifinále behu na 400 m prekážok hladko postúpila slovenská rekordérka na tejto trati Daniela Ledecká. V II. rozbehu skončila druhá časom 59,12 za Zenéy van der Waltovou z Juhoafrickej republiky (57,49).

Kladivárovi Karolovi Končošovi kvalifikácia nevyšla. Ani jeden z jeho troch pokusov sa nemeral. Na postup do finálovej dvanástky pritom stačilo hodiť 59,40 m.

Basketbalistky podľahli Maďarkám

Slovenské basketbalistky prehrali v súboji o 9. – 12. miesto na SU v Neapole s Maďarskami 50:70. Najlepšou slovenskou strelkyňou bola Eva Filičková s 10 bodmi. Zverenkyne trénera Pavla Horičku čaká v stredu 10. júla od 10.30 h záverečný duel na podujatí, v zápase o 11. miesto si zmerajú sily s hráčkami Rumunska.

„Súper bol jednoznačne kvalitnejší, my sme hrali veľmi ťažkopádne. Nevedeli sme sa dostať ku strelám. Výsledok je spravodlivý. Pokúsime sa zvíťaziť v poslednom zápase na univerziáde,“ cituje trénera Horičku špecializovaný portál deravekose.sk.

V pondelok bol v Neapole v hre aj slovenský reprezentant v plávaní. Adam Halas obsadil siedmu priečku vo svojej rozplavbe na 100 m motýlik, čo nestačilo na postup do semifinále. Celkovo skončil na nepostupovom 36. mieste.

TV Pravda: Ďalší ročník atletického mítingu P-T-S priniesol množstvo zaujímavých okamihov. V tradičnej relácii Týždeň v športe vám ich ponúkame vo videozostrihu.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Volko