Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Gajanová po skvelom debute v Diamantovej lige: Čas mohol byť lepší

Premiéra slovenskej atlétky Gabriely Gajanovej na mítingu prestížnej Diamantovej ligy IAAF dopadla na výbornú.

06.07.2019 16:28
Gabriela Gajanová Foto: ,
Gabriela Gajanová.
debata

Mladá Slovenka v piatok vo švajčiarskom Lausanne na 800 m finišovala tretia a zdolala dvojnásobnú halovú majsterku Európy a domácu Švajčiarku Selinu Büchelovú, bronzovú Švédku z európskeho šampionátu 2016 Lovisu Lindhovú či vlaňajšiu juniorskú majsterku sveta Diribe Weltejiovú z Etiópie.

„Bola to úžasná skúsenosť, som rada, že som nepodľahla tlaku na veľkých pretekoch, pred plným publikom. Teší ma, že som tam mohla štartovať,“ zhodnotila 19-ročná zverenka trénera Pavla Slouku.

„Čas mohol byť lepší, boli na to vytvorené podmienky, ja som sa, žiaľ, zaradila na koniec štartového poľa. Postupne som sa síce predierala dopredu, ale na rýchlejší čas to nestačilo. S umiestením som spokojná, ale čas mohol byť určite lepší,“ pokračovala členka tímu AK ZŤS Martin po svojom druhom najlepšom čase v kariére 2:01,25 min. Na pokorenie dvojminútovej hranice sa necítila.

"Bolo k nim tentoraz ďaleko, pocitovo sa mi nebežalo dobre. Neviem, či to bolo na mňa rýchlo rozbehnuté, ale už od začiatku sa mi zle dýchalo, mala som sucho v ústach. Vo finiši som sa snažila predbehnúť čo najviac, ale bolo potrebné bežať od začiatku na čele,“ myslí si mladá atlétka.

O dva týždne čaká Gajanovú ďalší štart na mítingu Diamantovej ligy, tentokrát v Londýne. Rovnako ako v Lausanne ani tentokrát nepôjde o body v seriáli DL.

"Ešte predtým však mám majstrovstvách Európy do 23 rokov vo švédskom Gävle, kde by som chcela podať čo najlepší výkon. A až potom príde Londýn, na čo sa znova veľmi teším. Nepoznám súperky v Londýne, no určite to nebudú najväčšie mená ako Semenyová či Wilsonová. Tiež však budú kvalitné a verím, že s nimi zvediem znova vyrovnaný duel,“ poznamenala Slovenka.

Atlétka Gabriela Gajanová po návrate z Lausanne. Foto: SITA, Alexandra Čunderlíková
Gabriela Gajanová Atlétka Gabriela Gajanová po návrate z Lausanne.

To, kedy pobeží v DL aj v bodovaných pretekoch, ešte nevie. „Uvidíme, všetko závisí, ako sa mi bude dariť, či budem zaujímavá pre organizátorov. Ideme krok za krokom, po Diamantovej lige v Londýne budú národné majstrovstvá dospelých, I. liga majstrovstiev Európy družstiev a uvidíme, čo bude potom,“ pokračovala Gajanová.

Prechod z juniorskej kategórie medzi seniorov jej zatiaľ ie dobre. "Štart medzi dospelákmi som si vyskúšala vlani na majstrovstvách Európy v Berlíne, tam mi to veľmi nevyšlo, no bol to impulz k tomu, ako sa s takýmito podujatiami vyrovnávať v budúcnosti. No a teraz mi to celkom ide,“ dodala.

TV Pravda: Ďalší ročník atletického mítingu P-T-S priniesol množstvo zaujímavých okamihov. V tradičnej relácii Týždeň v športe vám ich ponúkame vo videozostrihu.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Diamantová liga #Gabriela Gajanová