Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

P-T-S o rok? Na sto percent prídem

Jediný pokus stačil najväčšej hviezde 54. ročníka atletického mítingu Pravda - Televízia - Slovnaft na to, aby v sobotu večer prekonala rekord šamorínskeho štadióna.

16.06.2019 11:44
Christian Taylor Foto: ,
Christian Taylor potvrdil na mítingu P-T-S status hviezdy.
debata

Úvodný výkon dvojnásobného olympijského šampióna v trojskoku Christiana Taylora 16,82 metra by stačil na víťazstvo. Lenže 28-ročný Američan chcel využiť teplé počasie na prekonanie 17-metrovej hranice. Podarilo sa mu to dvakrát. Najväčší favorit tohtoročných majstrovstiev sveta v Dauhe i budúcoročnej olympiády v Tokiu nakoniec triumfoval výkonom 17,33 metra.

Splnili ste cieľ, ktorý ste si predsavzali. Ako sa cítite?

Vynikajúco. Predpokladal som, že to bude zábava. Štadión bol nabitý energiou, bolo to skvelé. Vyšlo počasie, bolo pekne teplo. Škoda len toho vetra. Všetci sme sa s tým museli v sektore popasovať. Myslím si, že sa mi to podarilo.

Míting Pravda - Televízia - Slovnaft Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Majd Eddin Ghazal vytvoril v skoku do výšky...

Uspokojili vás dva pokusy za sedemnásť metrov a rekord štadióna?

Jednoznačne. Je pravda, že som si trúfal aj na sedemnásť a pol. Diváci mi veľmi pomáhali, nie vždy tak dobre reaguje na potlesk. Škoda, že mi to nevyšlo. Chýbala troška, musím sa z toho poučiť.

Možno ten tradičný šamorínsky vietor, nie?

Zrejme áno. Nebolo možné s takým protivetrom letieť ďaleko. Vyskúšal som si však nejaké veci. Overil, že som v dobrej pohode aj forme. Bol som silný aj rýchly, takže nemám čo vytknúť. Ani sebe ani podujatiu. Musím ďalej makať, lebo majstrovstvá sveta v Dauhe sa blížia. Tam chcem skákať ešte ďalej a splniť jediný cieľ.

Ako sa vám pozdávala konkurencia?

Bola veľmi kvalitná. S chalanmi sme sa povzbudzovali a ťahali dopredu. Pre mňa je to vždy veľmi dôležité, pretože ma konkurencia posúva vpred. Trošku som sa obával o atmosféru, ale fanúšikovia ukázali, že majú radi atletiku.

Pokus hviezdneho trojskokana Christiana Taylora... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Christian Taylor Pokus hviezdneho trojskokana Christiana Taylora na mítingu P-T-S.

Slovenská trojskokanská jednotka Tomáš Veszelka veľmi chválil povrch, ktorý umožňuje odraziť sa k osobným rekordom. Ako sa pozdával vám?

Vau, bol fantastický! V rozcvičke sa mi to nezdalo, ale v pretekoch mne aj ostatným veľmi pomáhal. Pridali sa k tomu parádni diváci, teplota okolo 30 stupňov Celzia a bola z toho parádna súčasť prípravy na svetový šampionát v Dauhe.

Tam máte len jediný cieľ, všakže?

Jasné, chcem zlato. Nič iné si nepripúšťam ani ja, ani okolie. Budem pod drobnohľadom okolia aj vnútorným tlakom. Som však na to pripravený. S trénerom robíme všetko preto, aby som ambície naplnil a tešil sa z víťazstva.

V rozhovore pred pretekmi ste priznali, že hľadáte nové miesta na tréning i súťaženie. Získal si vás aj Šamorín?

Jednoznačne.

Trojskokan Christian Taylor na mítingu P-T-S. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Christian Taylor Trojskokan Christian Taylor na mítingu P-T-S.

Naozaj? Čím?

Áno. Je to tu skvelé. Zázemie aj štadión. Momentálne žijem vo Viedni, takže to tu mám 90 minút. Neboli to jednoduché preteky, ale páčilo sa mi tu. Rád objavujem nové miesta. Nechcem, aby moja hlava prešla do akéhosi komfortu, lebo to sa stane, pokiaľ súťažíte stále na tých istých miestach. Potrebujem zmenu a táto sa mi pozdávala. Bolo to tu nové, našiel som komfort aj v hoteli, takže paráda.

Keď o rok dostanete opäť pozvánku, prijmete ju?

Bez váhania ju prijmem a na sto percent prídem! Hovoril som to už aj Alfonsovi (Juckovi, atletickému manažérovi, pozn.). Ak budeme mať ešte trošku viac šťastia s vetrom, diváci sa môžu tešiť na ešte lepší výkon.

debata chyba
Viac na túto tému: #míting P-T-S #Christian Taylor