Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO Volko o príprave na P-T-S: Je to akési neotesané

Premiéra. Blázinec. Rekord. Tak by sa v krátkosti dali opísať tri predošlé obnovené mítingy Pravda - Televízia - Slovnaft z pohľadu Jána Volka. Slovenský šprintér sa chystá na štvrtú účasť. V sobotu ho v Šamoríne čakajú rozbehy i ťažká cesta do finále stovky.

13.06.2019 17:01
Ján Volko Foto: ,
Ján Volko počas prípravy v Šamoríne.
debata

"Každoročne sa na P-T-S teším. Môžem sa predstaviť pred domácim publikom v kvalitnej konkurencii. V roku 2016 som si to vyskúšal. O rok neskôr na dvojstovke tu bol bláznivý vietor.

Vlani to však bolo skvelé. Užil som si atmosféru a aj bonus – slovenský rekord na 100 metrov (10,13 sekundy)," hodnotil Volko svoje predošlé vystúpenia.

Tohtoročný halový majster Európy v behu na 60 metrov sa pripravuje na míting práve v Šamoríne.

V úmornom teple pri viac ako 30 stupňoch Celzia absolvoval vo štvrtok dopoludňajší tréning. Hoci P-T-S mala byť jeho prvým ostrým štartom, nakoniec ešte pred ňou zabehol v Dubnici 10,40 sekundy.

„To je hrozný čas,“ zasmial sa Volko. „Je to stále akési neotesané. Ťažko povedať, na čo si v Šamoríne môžem trúfať. Dubnica ukázala, že to ešte nie je ideálne. Chcem sa však posunúť, s výkonom 10,40 s veľa vody nenamútim,“ doplnil.

„Cítiť šesťtýždňový posun v príprave. Štart na P-T-S bude z plného tréningu. Ak by sme sa v sobotu posunuli o nejakú desatinu, bolo by to fajn,“ poznamenala trénerka Naďa Bendová.

TV Pravda: Slovenský šprintér Ján Volko sa chystá na štvrtú účasť na mítingu P-T-S. Prezradil, v akej je forme.
Video

Dvadsaťdvaročný rodák z Bratislavy začal aj súboj s časom. Do majstrovstiev sveta v Dauhe na prelome septembra a októbra má dostatok času, aby splnil limit na stovke (10,10) a dvojstovke (20,40). Nepredpokladá, že sa mu to podarí už na P-T-S.

„Je to jeden z mojich cieľov, ale momentálne sa zdá byť nereálny. Limit na stovku je veľmi prísny. Skôr to vidím na dvojstovku. Rôzne ukazovatele naznačujú, že ešte nie som na takej výkonnostnej úrovni, aby som ho splnil teraz,“ vysvetlil Volko.

Zranený stehenný sval, s ktorým v marci v Glasgowe získal svoj dosiaľ najcennejší kov, ho už nelimituje. A tak sa nevie dočkať konkurencie, ktorá ho preverí v domácom prostredí.

"Nie je to najsilnejšia štartovka, ale určite najvyrovnanejšia. Viacerých z nich poznám, už som s nimi súťažil. Teším sa na Brita Richarda Kiltyho.

Hádam bude v lepšej nálade ako pri našom súboji v Glasgowe. Tam bol dosť sklamaný. Budú to atraktívne súboje pre divákov. Rád by som ich potešil," uzavrel Volko.

TV Pravda: Prezident Slovenského atletického zväzu a šéf organizačného výboru mítingu P-T-S Peter Korčok hovorí o hlavných ťahákoch 54. ročníka obnoveného atletického podujatia
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Volko #míting P-T-S #šprintér #100 m #200 m