Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia dopingová kauza v Rusku. Podozrievajú viceprezidenta atletického zväzu

Olympijský víťaz v skoku do výšky z roku 2008 a súčasný viceprezident Ruského atletického zväzu Andrej Silnov je podozrivý z užitia zakázaných látok.

12.06.2019 15:38
Andrej Silnov Foto:
Viceprezident Ruského atletického zväzu.
debata

Prípadom sa bude v piatok zaoberať domáca federácia a Silnovovi hrozí prinajmenšom dočasná suspendácia.

O podozreniach z dopingu informovali ruské médiá s odvolaním sa na najnovšie zistenia svetovej antidopingovej organizácie WADA. Silnov potvrdil, že dnes od Komisie pre bezúhonnosť atletiky (AIU) dostal správu o jeho vyšetrovaní. Proti antidopingovým pravidlám sa údajne previnil počas olympiády v roku 2008.

Andrej Silnov na olympijských hrách v Pekingu 2008.

V súčasnosti tridsaťštyriročný Silnov olympijské preteky v Pekingu vyhral. Dva roky predtým zvíťazil na majstrovstvách Európy v Göteborgu. Je aj halovým vicemajstrom sveta z roku 2012. Naposledy pretekal pred tromi rokmi. V tom istom roku sa stal aj viceprezidentom ruského zväzu.

Ak sa podozrenie potvrdí, kauza bývalého atléta a súčasného vrcholného funkcionára môže znovu skomplikovať snahu Ruska o zrušenie zákazu účasti v medzinárodných súťažiach. Medzinárodná federácia IAAF cez víkend znovu predĺžila suspendáciu, ktorá kvôli systematickému dopingu v krajine platí od novembra 2015.

Ruskému zväzu hrozí, že pod štátnou vlajkou nebudú môcť jeho atléti štartovať ani na jesenných majstrovstvách sveta v katarskej Dauhe.

TV Pravda: V sobotu 15. júna bude Šamorín hostiť už 54. ročník mítingu Pravda – Televízia – Slovnaft. Čo sú jeho hlavné lákadlá prezradili v relácii Týždeň v športe šéf organizačného výboru Peter Korčok a atletický manažér Alfonz Juck.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Ruská atletika #ruský doping #Andrej Silnov