Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO Juck: Taylor patrí medzi najdrahších atlétov

K bohatej histórii i lepším zajtrajškom mítingu Pravda - Televízia - Slovnaft prispieva výraznou mierou aj Alfons Juck (57). Atletický manažér vytiahol aj tento rok pred štarom 54. ročníka z rukáva eso.

17.05.2019 14:20
PTS, trojskok, Veszelka Foto: ,
Súperom hviezdneho Christiana Taylora bude aj slovenský trojskokan Tomáš Veszelka.
debata

Do Šamorína zavíta v sobotu 15. júna okrem slovenskej špičky aj dvojnásobný olympijský víťaz v trojskoku Christian Taylor. „Dohodli sme sa v priebehu 1–2 týždňov,“ priznal.

TV Pravda: Aké hviezdy prídu na míting Pravda – Televízia – Slovnaft? S kým bude súperiť Ján Volko? Pozrite si video so svetoznámym atletickým manažérom Alfonsom Juckom

Video

Koľko úsilia vás stálo, aby ste Taylora presvedčili?

Je za tým kúsok šťastia, dobré načasovanie aj vyhovujúci termín. Nebolo to jednoduché. Okolité mítingy v podobných dátumoch nemajú v trojskoku takú kvalitnú konkurenciu. Výhodou je aj Taylorovo súkromné prepojenie na Rakúsko. Nemá to teda ďaleko.

Ako je spätý s Rakúskom?

Rakúska prekážkarka Beate Schrottová je jeho snúbenica. Zdá sa, že sa z neho stane polovičný Rakúšan. Je to skvelá správa pre Slovensko aj celú európsku atletiku. Vie, že v Spojených štátoch nie je tak veľa kvalitných mítingov ako v Európe. Tam je len jeden poriadny míting ročne, čo je paradox, nakoľko svetu neustále ponúkajú najvyššiu kvalitu.

Ako dlho ste ho museli presviedčať?

Poznám sa s ním dlhé roky. Ponuka ho zaujala, dohodli sme sa v priebehu 1–2 týždňov.

Je to najväčšia hviezda, ktorá súťažila na mítingu P-T-S v šamorínskej é­re?

Áno. Nepredpokladám, že by tento rok prišla ešte väčšia. Pravdou je, že patrí medzi najdrahších atlétov. Diváci sa určite majú na čo tešiť. Povedal, že bude náročné prekonať rekord mítingu (17,90 metra, pozn.). Je to veľký šoumen, ktorý rád spolupracuje s divákmi. Bude v dobrej forme, veď chce tento rok obhajovať titul majstra sveta v Dauhe.

Pétéeska má štatút pretekov European Atlethics Classic. Čo to znamená pre ňu a slovenských atlétov?

Pre domácich atlétov je to výborná možnosť získať body do rebríčka. Podľa umiestnenia a úrovne podujatia je ich počet vyšší alebo nižší. Pre Slovákov nie je jednoduché sa na mítingy takého štatútu dostať. Verím, že im to pomôže posúvať sa v rebríčku a pomocou neho sa kvalifikovať na vrcholné podujatia. Svetová atletika sa z cesty limitov vybrala na tú rebríčkovú.

Na koho sa okrem Taylora môžu priaznivci atletiky tešiť?

Vybral by som napríklad sýrskeho výškara Majededdina Ghazala. Je to bronzový medailista z majstrovstiev sveta v Londýne 2017. Tento rok vyhral ázijský šampionát, čo nie je ľahké. Očakávame, že prekoná 230 centimetrov. Kvalitný bude aj oštep, mená nateraz neprezradím. Pripravujú sa aj výborní šprintéri, ktorí budú súperiť s domácim Jánom Volkom. Trojskokan Tomáš Veszelka sa bude snažiť priblížiť k Taylorovi. A chýbať nebude ani výkladná skriňa slovenskej atletiky – chôdza.

debata chyba
Viac na túto tému: #atletika #míting P-T-S #Alfons Juck